Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

A nő inkább a külsejével, a férfi a szövegével hódít

Nem minden haspóló az, aminek látszik. A kívánatos a csomagolás, még nem jelenti, hogy a nő ismerkedni akar. Persze nem árt, ha a fiúnak mindig van a zsebében egy-két használható ötlet.
Hogyan ismerkednek manapság a fiatalok? Két dolgot első látásra megállapíthattunk, amikor egyik este lenéztünk a szegedi JATE-klubba: éjfél előtt és színjózanul biztosan nem. A fent említett időpont előtt ugyanis alig lézengtek a szórakozóhelyen.

Ahogyan telt az idő, no meg nőtt az elfogyasztott alkohol mennyisége is, egyre többen érkeztek bulizni és kezdett egyfajta óvatos tapogatózás kialakulni a fiatalok között. A csajok – szinte kivétel nélkül – mélyen kivágott felsőben vagy éppenséggel pár számmal kisebb haspólóban lejtettek. – Felhívás keringőre? – kérdeztük az egyik „haspólóst". – Ha nem is keringőre, de pár pohár ital és egy kis tánc mindenképpen szóba jöhet, ha szimpatikus egy srác – árulta el Csamangó Eszter, akinek véleménye szerint a nő az öltözékével, a sminkjével hódítson, a többi már a fiúk dolga. – Szia, régész vagyok, jössz velem egy expedícióra? – válaszolt Andi arra, hogy őt milyen „ismerkedős dumával" lehet levenni a lábáról. – Ha egy srác ezzel jönne hozzám, nyert ügye lenne. Jobban csípem a kreatívabb fiúkat, mint a „Meghívhatlak egy italra" fajtákat – mesélte a régész szakos lány.

Barátnőjének, Molnár Angélának viszont a meghívós ismerkedés tetszik jobban. – Ez még egy kulturáltabb formája a közeledésnek. Legalább nem azzal kezdi, hogy „Na mikor szeretkezünk?", pedig ebből is van jó néhány. Ha tetszik a srác, elfogadom a meghívást. Ha nem jön be, inkább nemet mondok. Ez így korrekt – mondta Angéla. S hogy mi volt a legcikisebb szöveg, amivel egy srác próbálkozott náluk? – Pont ma szólított meg két fiú, hogy üljünk át az asztalukhoz, mert biztosan találunk valami közös témát. Szerinted mit akarhattak? – kérdezte Angéla.

Az ismerkedés magasiskolája

Egy, az Európai Unióban nemrégen elvégzett közvéleménykutatás szerint a megkérdezett fiatal lányok körében a konzervatívnak tűnő, de annál hatásosabb „Meghívhatom egy italra?" ismerkedési forma tetszik a legjobban. A válaszadók szerint jó indításnak számít a „Nem tudod, de rólad álmodtam az éjjel", valamint a „Remélem nem sérültél meg, amikor leestél a mennyből" rigmus is. A legcikisebb ismerkedős szöveg első díját a „Kiválóan mutatna a ruhád a szobám padlóján" kezdetű mondat érdemelte ki.

De hallgattassék meg a másik fél is! Szepesi Marcell egy korsó sörrel a kezében osztotta meg velünk az ismerkedés filozófiáját. Szerinte a nők kihasználják helyzetüket, amikor kacéran öltöznek és úgy kisminkelik magukat, hogy a férfinak „csak úgy csorog a nyála". – Aztán ha odamerészkedik hozzá az ember, szóba sem áll veled – mesélte rossz tapasztalatát a fiú. – Kell bátorság ahhoz, hogy megszólíts egy lányt? – érdeklődtünk. – Mindenképpen, és ehhez a sör adja az energiát. Ha iszik kicsit az ember, spontánabbul viselkedik és a visszautasítást is könnyebben veszi – mondta mosolyogva. Marcell egyébként a „Szia, nem találkoztunk már valahollal" indít legtöbbször. – Sokkal ártatlanabb, mint az italmeghívás. A legtöbb lány már ebből is arra következtet, hogy „azt" akarom tőle. Az én módszeremmel, mivel egyetemista vagyok és a klubba is inkább egyetemisták járnak, egy közös témát már biztosan találunk. Hidd el, ez általában beválik – adott tanácsot a fiú, majd elviharzott egy újabb sörért. Energiát gyűjteni.

K. G. G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választási ígéretek jobbról és balról Szegeden

Szegeden a Fidesz a munkahelyteremtésre, az MSZP pedig az infrastruktúra fejlesztésre helyezi a… Tovább olvasom