Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

A nők túlélésre játszanak a foci Eb-n

Szeged - Június végéig minden a fociról szól. Az a nő dönt okosan, aki nem kelt lelkiismeret-furdalást a párjában, hagyja, hogy az elmerüljön a sörhabos meccsnézés világában. Az elvakult focirajongók barátnői vagy feleségei ilyenkor háttérbe szorulnak. Valahova a sörhab, a zöld gyep, és a labda után szaladgáló játékosok mögé.
A június 7-étől 29-éig tartó labdarúgó Európa-bajnokság gyönyör a férfiaknak, de gyötrelem a nőknek.

Értelmetlen ellenszegülés

– Hisztiztem, sírtam, csapkodtam, még tányért is törtem, ordibáltam. Nem értem el vele semmit. A végén úgyis egyedül töltöttem az estéket a kisszobában, míg a párom a focit nézte. Vizenyős tekintettel, a harmadik üveg sör után kaptam vissza, amikor már semmire nem volt használható. Bedőlt mellém az ágyba, és reggelig horkolt. Este kezdődött minden elölről – panaszkodott Judit. A huszonöt éves lány aztán új taktikával próbálkozott: focilabdamintás fehérneműben szaladgált párja előtt – hasztalan. Az akciónak veszekedés lett a vége. Judit belátta, ha túlélésre játszik, bele kell törődnie, hogy a június 29-éig tartó időszakban egy harmadik szereplő is beférkőzik kapcsolatába, mellyel szemben sosem győzhet: a szent foci Eb.

Fekete Beáta és barátja, Kispéter Gábor együtt fogadnak a meccsekre. Fotó: Karnok Csaba
Fekete Beáta és barátja, Kispéter Gábor együtt fogadnak a meccsekre. Fotó: Karnok Csaba

Bölcs beleegyezés

Takács A. Zsuzsanna erre sokkal hamarabb rájött. Bár a labdajátékot nem szereti, a párját annál inkább. Állítja: kétévente egy hónapot „fél lábon" is ki lehet bírni, ha a családi békéről van szó.

– Nem szeretem a focit. Egyáltalán nem érdekel, de a barátommal szívesen megnézem. Nemrégiben az Aradi vértanúk terén ültem végig egy meccset, de azt sem tudom, kik játszottak. Nagyjából értem, mi történik, hiszen apukám focizik, így a szabályokkal tisztában vagyok – magyarázta a húszéves Zsuzska. Szerencsésnek vallja magát, hiszen párja korrekt, s fordított esetben ugyanígy cselekszik: ha a lány szeretné, szívesen végigüli a két és fél órás Szex és New York című mozifilmet.
A legtöbb nő abban a szerencsés helyzetben van, ha nem akar moziba menekülni a meccsnézés elől, egyszerűen átül egy másik szobába. Sok háztartásban ugyanis már két tévé van. De mit tegyen az ember lánya, ha csak egy készülék akad a lakásban?

Az általunk megkérdezett nők között van, aki origamit hajtogat, míg párja a képernyőre tapad, de olyan választ is kaptunk, miszerint borsót fejt, sőt a férjével is ezt fejtet.


Szerepcsere


Telefonon is megkérdeztük olvasóinkat. A felmérésből kiderült, 200 nő közül 87-en alig várják, hogy vége legyen az Eb-nek. Húszan feltalálják magukat, s megnézik azokat a romantikus filmeket, amelyekről az utóbbi időben lemaradtak. Tizennyolcan sütit sütnek és sört hűtenek a férj barátainak, hogy megnyerjék szimpátiájukat. Tizenketten kihasználják a szabadidőt, és vásárolnak. Hatvanhárman pedig párjukkal együtt nézik a meccseket.

Fekete Beáta magyar szakos egyetemista is azon kevesek közé tartozik, akik nő létükre rajonganak a labdarúgásért. – Mindig azt szerettem volna csinálni, mint amit az öt évvel idősebb bátyám. Ezért ha ő focimeccset nézett az apukámmal, én is néztem – emlékezett vissza Beáta. A csinos, fiatal lány nemcsak nézni, űzni is szereti a labdajátékot. Évekig játszott Békéscsabán, és a szegedi női focicsapatnál is rúgta a bőrt. A lány barátja azóta szereti a focit, amióta Beátával megismerkedett. Az Eb ideje alatt minden meccset együtt néznek, sőt tippmixelnek is – hol kevesebb, hol több sikerrel.

Olvasóink írták

 • 4. Cat 2008. június 16. 03:04
  „Az én családom férfitagjai nem focirajongók, szerencsére.”
 • 3. geysa 2008. június 14. 13:36
  „mi az a foci? talán valami társasjáték? Tudtommal ma Magyarországon nem tud focizni senki, de mindenki érthozzá!”
 • 2. Balogh Gábor 2008. június 14. 09:41
  „Jé , foci Eb van ???
  bégé”
 • 1. ;) 2008. június 14. 07:25
  „http://www.youtube.com/watch?v=bOrRb6LDFt0”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vascső fúródott az idős szegedi férfi hasába

Szeged - Tizenéves fiatalok estek neki szerda este az egyik, rekonstrukció alatt álló szegedi… Tovább olvasom