Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

A nyár végén nyithat a belvárosi Tesco

A következő hetekben dönt a városi építési iroda a szegedi Domust nemrégiben kibérlő Tesco átépítési kérelméről. Az áruházláncnak nem jár több parkoló az eddiginél, újakat csak a zöldterület rovására lehetne létesíteni. Ez azt jelenti, hogy a bejárat előtti tizennyolc parkolóhely mellett nem lesznek újak, de a Dáni utca és a Dugonics tér felé sem lehet újakat nyitni.
Lapunkban megírtuk: a Dugonics téri Domus Áruházat tizenöt évre bérbe vette a Tesco Global Rt., hogy szupermarketet nyisson a szegedi belváros szívében. Az épület belső átalakításához szükséges építési engedélykérelmet már benyújtotta a cég a polgármesteri hivatal építési irodájához. A jogerős határozatot pár héten belül megkaphatja a cég, ugyanis ez csak a szakhatósági vizsgálatoktól függ. A belvárosi Tesco már a nyár végén megnyithatja kapuit – mondta el Kovács Béla. Az önkormányzat építési irodájának vezetőhelyettese hozzátette: a multicég csak a saját telkén belül végezhet átépítéseket, az áruházat körülvevő közterületre nem kért építési engedélyt.

Kovács elmondta: az áruház előtt kialakított és karban tartott zöldterület nem sérül, a Tesco ugyanis nem létesíthet új parkolóhelyeket a szupermarket körül. Ez csak akkor lenne elképzelhető, ha az önkormányzat úgy dönt, hogy engedélyezi a zöldterület beépítését. Az iroda vezetőhelyettese szerint a város elutasítaná a kérést. A régebben épített kiskereskedelmi célú épületek esetében ugyanis – ilyen a Domus is – a parkolók számának változatlanul kell maradnia, ha az áruház alapterülete nem növekszik. Ez azt jelenti, hogy a bejárat előtti tizennyolc parkolóhely mellett nem lesznek újak, de a Dáni utca és a Dugonics tér felé sem lehet újakat nyitni.

A szinte minden áruházához jelentős méretű parkolót építő Tesco Global Rt.-től azt a tájékoztatást kaptuk, hogy csak az engedélyeztetési folyamat végén döntenek arról: kívánnak-e újabb parkolóhelyek létesítése érdekében az önkormányzathoz fordulni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Yogjakartában cunamitól tartottak

Balogh László tizenhárom évvel ezelőtt Soros-ösztöndíjasként ment ki Indonéziába. A szegedi férfinak… Tovább olvasom