Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

A nyolcadikos rockzenész Bachot hallgat

Nyolcadikos létére egyetemi zenekarban is basszusgitározik a szegedi Pocskai Roland. Emellett dobol fúvósok között, és időnként zongorázik is. Mivel a család szintén zenész, szülei nem nézik rossz szemmel az elhivatottságot.
Fotó: Karnok Csaba
Egyetemi zenekarokban tépi a basszusgitár húrjait, és rendszeresen jár fellépni a „nagyokkal" a nyolcadik osztályos Pocskai Roland. A fiatal szegedi gitáros nem kezdő zenész: ötödikes kora óta a Traffic Jam együttes tagjaként játszik reggae-t, rockot, latin zenét.

Roland addig csak a dobokat püfölte és kimondottan az együttes kedvéért lépett előrébb a színpadon. A Traffic Jam két alapító tagja – édesapja tanítványai – szintetizátoroztak, de szükségük volt dobosra és basszusgitárosra. Roland bátyja, Zsolt – szintén dobos – vállalta az előbbi szerepet, Rolandnak jutott a gitár. A fiú nem bánta meg a váltást, az együttes ugyanis jól muzsikál. Felléptek már Zákányszéken, Ruzsán, Mórahalmon, Ásotthalmon, Szegeden a Dugonics téren és Pleskonics András rocktörténelem-óráin. Állítása szerint az együttes többi tagja nem érezteti vele, hogy jóval fiatalabb, mindig egyenlő tagként kezelik. Sőt sokszor ő az, aki utasítja a többieket a próbákon: nem beszélgetni, játszani!

– Jobb a gitár, mint a dob, mert könnyebb pakolni. Lehet, hogy hamarosan inkább szájharmonikázom, az még kisebb – viccelődött Roland, majd kicsit komolyabban hozzátette: a hangszer lényegében mindegy, a fontos az, hogy jól érezzék magukat zenélés közben. Kikapcsolódni is zenével szokott, ha jókedvű, Deep Purple-t hallgat, melankolikus hangulatban inkább Haydnt, Bachot.

Mivel az egész család zenél vagy zenélt, a legkisebb fiú elhivatottságát nem nézik rossz szemmel Pocskaiék. És Roland sietett is leszögezni: szigorúan tanulás után nyúl a hangszerhez. Első a munka, aztán a szórakozás – mondta kötelességtudóan.

Roland a Traffic Jam mellett játszik a Mórahalmi Fúvószenekarban dobosként, és az EzAz egyetemi zenekarban basszusgitárosként. Ha nagy lesz – mi más –, zenész szeretne lenni. Elvégezné a konzervatóriumot zongora szakon, majd egy együttesben muzsikálna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törött bokával érkezett haza Karcsika édesanyja

Isztambulban vasárnap megtámadták és kirabolták Bogosné Papp Edinát. Az asszony súlyos sérüléseket… Tovább olvasom