Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

A nyuszik már a polcokon vannak

Húsvétig még sokat kell várnunk, de a húsvéti csokinyulak máris az üzletek polcain ücsörögnek. Nem az ízüket, a celofánt vizsgáltuk: melyik a legcsúnyább, legügyesebb, legboldogabb csokiállat.
A választék bőséges, aki nem akarja az utolsó pillanatra hagyni a vásárlást, már megveheti csokinyulat. Fotó: Frank Yvette
Húsvétig még van négy hét, de a nyuszik már az üzletek polcain ülnek. Nem ülve szundikálnak, hanem festenek, rajzolnak, kosárban tojást és kiscsibét hordoznak, dobolnak és hegedülnek. Idén van köztük lila, kék, arany és ezüst színű is. A legextrémebbeket kerestük.
Aki eddig nem tudta eldönteni, hogy a húsvéti nyúl fiú vagy lány, idén megtudhatja: van ilyen és olyan is. A nyúlpár nőtagja masnit visel és hegedűn játszik, a fiú egyszerűen csak masni nélküli és dobol. Így, együtt árulják őket.
P
árokat egy másik cég is kínál, de ők nem fiú-lány, hanem világos-sötétbarna szerint osztják két csoportra a csokinyulakat. Hasonlítanak egymásra, de a világosabb jobban mosolyog. A mosoly egyébként majdnem minden nyúl – vagy ahogy egy édesapjával vásárló kisfiú nevezte: nyuszimikulás – sajátja. Van, amelyik teli szájjal kacag, más csak somolyog. Szomorú egy sincs, komolynak is csak az egyik, mentolos csokoládét gyártó cég nyula mondható. Neki azonban nincs is oka a jókedvre: a gyártók elméretezhették a celofánt, így az állat füle az arcán van.

Van még kék és lila nyúl is. Az utóbbi annyira színben van tartva, hogy a szeme se kék vagy zöld, mint a többi rendes csokinyúlnak, hanem az is lila. Mégsem ő a legboldogabb az áruházban, hanem – az arckifejezéséből ítélve – az, amelyik pöttyös kabátot visel és kicsi madárkák repdesik körül. Keményebb az élete annak a négy fehér nyuszinak, akik egy náluknál sokkal hatalmasabb piros tojást tartanak a hátukkal. Annyira erőlködnek, hogy az arcuk is belepirul.

A nyulak közül a legügyesebb címet egy füllel és kézzel egyszerre festő példány kapta meg. Rajzolni más is tud, de az csak manccsal.

A legcsúnyább jelzőért egy szamárarcú és egy piros szemű, óriásfogú, vastag szemöldökű példány küzdött. A tartozékaik alapján nem tudtunk dönteni: mindkettő hímes tojást tart a kezében. Ami mégis a piros szemű horrornyúl mellett döntött, az a szamárarcú bocsánatkérő mosolya volt. A legcsúnyábbat megfordítottuk, és felfedeztük, hogy iskolatáskát visel, tehát még kicsi. Ezért megsajnáltuk a horrornyulak táborát, és egyet megvásároltunk. Rajtunk kívül úgysem vesz belőle senki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sándor Klára és a pult

Sándor Klára, az SZDSZ–MSZP szegedi jelöltje a Klauzál téren és a mórahalmi vásárban… Tovább olvasom