Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

A Partfürdőn csak gyógyvízben lehet fürödni

A szegedi Partfürdő egyik medencéjében futballoznak, a másikban vízichoppereznek a vendégek. Ennek oka, hogy a rendelet szerint csak akkor lehet fürödni a nem gyógyvizes medencékben, ha vízforgatóval látják el. Ezek beszerelése azonban az ártéren nem gazdaságos.
Átalakult az újszegedi Partfürdő három medencéje közül kettő, csak a gyógyvizes ülő medence üzemel továbbra is a megszokott módon. Ezt a medencét az Országos Gyógyfürdő Igazgatóság véglegesen gyógymedencévé nyilvánította, tehát nem kell beszerelni vízforgatót. A másik két, ötvenméteres medencét viszont vízforgatóval kellene felszerelni, hogy szabályosan fürdőmedenceként üzemelhessen. Az árvizek miatt ez nem lenne gazdaságos.

Vízforgatós bébipancsoló

Az újszegedi Ligetfürdőben újabb két medence lett vízforgatós. A csúszda melletti gyerek-, és bébipancsolókat alakíttatta át a fürdőigazgatóság a rendeletnek megfelelően. Vízforgatót helyeztek el, és átépítették a medencéket, ami tízmillió forintba került.

A Szegedi Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója, Bánáti Antal próbált felmentést kérni a regionális ÁNTSZ-től, de kiderült, a hatóság nem jogosult a vizsgálat lefolytatására, így felmentést sem adhat. A felmentéshez rendeletet kellene módosítania az Egészségügyi Minisztériumnak. Ezért több fürdő kezdeményezésére a Magyar Fürdők Szövetsége kérte, hogy rendkívüli esetekben az ÁNTSZ – szigorú feltételek mellett – adhasson ki olyan medencékre is működési engedélyt, ahol nincs vízforgató.

Jelenleg a Partfürdő két nagy medencéjében nem lehet fürödni, de mégsem maradnak kihasználatlanul. A csempés medencéből gyerek élménymedence lett, ahol tizenhat vízichoppert hajthatnak kézzel a fiatalok. A gyerekek nagyon élvezik a kerekezést.

Az ötvenméteres betonos úszómedencéből futballpályát, dühöngőt alakítottak ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ujjnyi por az életmentő műszereken

Folyamatosan dolgoznak a munkások a szegedi Traumatológiai Klinika Baleseti Sebészeti Ambulanciáján.… Tovább olvasom