Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

A Partfürdőn épül fel a fesztiválváros

Kétszázan dolgoznak tegnap óta a Szegedi Ifjúsági Napok sátrainak, színpadainak építésén. A szerdán nyitó rendezvény helyszínén, a hathektáros Partfürdőn két szabadtéri színpadot és négyezer négyzetméternyi partysátrat építenek. A hangerőt szerdától folyamatosan mérik a város több pontján.
A 450 négyzetméteres Globe Party Sátrat tegnap állították fel Szegeden Fotó: Schmidt Andrea
Kamionok, targoncák, markológépek, teherautók jöttek-mentek tegnap a Partfürdőn: mivel a színpadelemeket, a hang- és fénytechnikát szállító kamionok egy része már a hét végén megérkezett, nem volt akadálya annak, hogy a kétszáz munkás építeni kezdje a fesztiválvárost.

– Kilencven százalékban készen vagyunk a területrendezéssel. Az egyik medence mellett eltört egy cső, azt is rendbe hozattuk – mutatott körbe Boros Gyula fesztiválszervező. A Partfürdőn egyébként az időnként csepergő eső ellenére sincs sár, a Tisza megemelkedett szintje nem okoz gondot.

A szervezők a meteorológiai szolgálat szegedi központjával tartják a kapcsolatot, napos időre számítanak a fesztivál idején.

A hathektáros terület rendbetételét már hetekkel ezelőtt elkezdték, most két nap alatt hét sátrat és két szabadtéri színpadot emelnek. A színpadok közül a legnagyobb 450 négyzetméteres, az itt fellépő együttesek – a Transglobal Underground, a Toy Dolls és a The Tarantinos – koncertjét 25 ezren élvezhetik. A fényekről összességében 529 reflektor és intelligens lámpa gondoskodik. A sátrak közül a legnagyobb az 1500 négyzetméteres Globe Party Sátor, ezt tegnap már elkezdték berendezni. A medencék sem maradnak üresen: a középsőben a Rádió 88 jamaicai kávézót alakít ki, a termálvizesben viszont lesz víz, az éjszakai filmvetítéseket innen élvezhetik a SZIN látogatói, a nagyszínpad mellettiben pedig fürdeni lehet majd. A koncertek mellett sport-, családi és kulturális rendezvények várják a látogatókat.

A vendégeket 11 büfé szolgálja ki, ezek egységáron kínálják az ételeket és italokat. Az értékeket két ingyenes csomagmegőrzőben helyezhetik el a fesztiválozók. A Partfürdőn – a meglévő infrastruktúra mellett – hetven mobilvécét állítanak fel, húszat kerekes székesek is tudnak használni. A SZIN-en a nap 24 órájában teljesítenek majd szolgálatot a mentők. A szerdán délután 1 órakor nyitó fesztiválra a Tisza Gyöngye felől léphet be a közönség, a helyszínen kilenc jegypénztár működik.

A hangerőt a város több pontján – a klinikáknál, a Novotelnél, a Kállay Albert utcában és a régi híd szegedi hídfőjénél – mérik naponta több alkalommal, és ha a zaj eléri a megengedett határt, visszaveszik a hangerőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kímélik a szemet, kevesebbet fogyasztanak

A tavalyi csaknem 270 millió forintos látványos óvodakorszerűsítések után idén nyáron 27 millióból… Tovább olvasom