Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

A peleskei nótárius a várjátékokon

Szeged - A Szegedi Pinceszínház és a Szegedi Nemzeti Színház művészei saját bemutatóval készülnek a várjátékokon: pénteken mutatják be A peleskei nótárius című komédiát.
– A Szegedi Szabadtéri Játékok mellett a Pinceszínház az, amely a városban saját bemutatót tart a nyáron. Válságos helyzetet élünk, sorra maradnak el a kulturális rendezvények. Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy egy tizennégy szereplős nagy produkciót vihetünk színpadra a X. Szegedi Várjátékok programjában, a Szegedi Nemzeti Színház művészeivel együttműködve – mondja Kancsár József fesztiváligazgató A peleskei nótárius című zenés komédia pénteki bemutatója előtt.

– Arra gondoltunk, hogy ezt a népszínművet – az eredeti, Gaál József-féle bohózattól eltérve – a mai nyelvre fordítjuk le. Nincsenek benne Thomas Mann-i mélységek és magasságok, de azok az örök érvényű igazságok, amelyek a darabban megjelennek, semmit sem változtak – szögezi le Kancsár József, aki zeneszerzőt, karmestert és rendezőt játszik a darabban.

Az előadás főhősét, az ősi erkölcsökhöz ragaszkodó, falusi magyar embert Kárász Zénó alakítja. A történet szerint a fővárosi élet modern viszonyai közé keveredve szembeszáll a saját világnézetével ellenkező dolgokkal, így részben komikussá, részben rokonszenvessé válik. A főbb szerepekben láthatjuk még Gömöri Krisztiánt, Varga Bálintot, Rácz Lászlót, Kancsár Orsolyát, Papp Gabriellát és Sorbán Csabát. A rendező a Família Kft. című tévés sorozatban országosan ismertté vált Ádám Tamás.

A premiert pénteken 21 órakor láthatja a közönség a várjátékok színpadán, majd szombaton és a jövő hétvégén még három alkalommal adják elő a zenés komédiát. Jegyek az előadás előtt a helyszínen, a Dugonics téri Tourinform irodában és a Széchenyi téri pavilonban kaphatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bolondóra Tücsök Petivel és Hangya Levivel Szegeden

Berényi Nagy Péter és Gulyás Levente zenés gyermekműsorán, azaz Tücsök Peti és Hangya Levi Bolondóráján jártunk. Tovább olvasom