Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

A Pick dolgozói kivárják a bértárgyalások végét

E hét közepére ígérték a szegedi húsipari cégeknél a bérmegállapodások aláírását, ezért a Délhús, illetve a Pick dolgozói legfeljebb szolidaritást vállalnak a szakszervezet országos akcióiban résztvevőkkel. A húsosszakszervezet a bérharchoz kéri az ágazat minden munkavállalójának, szakszervezeti tagjának a szolidaritását és közreműködését.
Elégtelennek ítélte a húsüzemekben folytatott idei bértárgyalások és egyeztetések eredményeit a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének (HDSZ) sztrájkbizottsága, ezért április 24-ével sztrájkkészültséget hirdet.

A húsosszakszervezet a bérharchoz kéri az ágazat minden munkavállalójának, szakszervezeti tagjának a szolidaritását és közreműködését, április 18–21. között a húsüzemekben érdekvédelmi akciókat szervez – tájékoztatott tegnap a DDSZ elnöke, Kapuvári József.

A szegedi húsüzemekben ennek a hétnek a közepére ígérték a bérmegállapodások aláírását – mondta tegnap érdeklődésünkre Golhovics Gábor, a Pick szakszervezeti elnöke. Ha az aláírás megtörténik, a szegedi húsosok nem vesznek részt az érdekvédelmi akciókban, de szolidaritást vállalnak az ország más üzemeiben dolgozókkal, akiknek nem sikerült a bérek ügyében megállapodásra jutni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárra viszik a bőrüket

Egyre többen tetováltatnak magukra ábrákat, de a tetoválóművész szerint az emberek többségében még… Tovább olvasom