Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

A pláza szerint nem veszélyesek a repedések

A Szeged Plaza épületén olvasóinkat megijesztő repedések csupán esztétikai problémát jelentenek, és hamarosan eltüntetik azokat – tájékoztatta a Délmagyarországot a Plaza Centers Magyarország műszaki igazgatója.
A repedések statikailag nem veszélyeztetik az épületet. Fotó: Schmidt Andrea
– Csupán esztétikai hiba, melyet rövidesen elhárítanak – reagált Majoros Imre, a Plaza Centers Magyarország Kft. műszaki igazgatója december 31-én megjelent Repedések a Szeged Plazán című cikkünkre.
Ebben megírtuk: lapunk internetes fórumán egy olvasónk jelezte, hogy repedéseket látott a Szeged Plaza falán – a legnagyobbakat a mozi egyik folyosóján –, s attól fél, emiatt az egész épület összedőlhet. Később a bevásárló- és szórakoztatóközpontban mások is megerősítették: veszélyesnek tartják a falon és a földön látható hasadékokat.

Majoros Imre telefonon hívta fel szerkesztőségünket, hogy elmondja: a problémáról tudnak, s a javításra már korábban előkészületeket tettek. A repedések – bár látszólag súlyosak – valójában statikailag egyáltalán nem veszélyeztetik az épületet. A műszaki igazgató hangsúlyozta: a hasadékok sem a bérlők, sem a látogatók épségét nem veszélyeztetik, csupán esztétikai problémát jelentenek, melyet néhány héten belül megszüntetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi közgyűlési frakciók vezetői 2005-ről és 2006-ról

A szegedi közgyűlés kormánypárti képviselői folytatást, az ellenzékiek viszont változást várnak… Tovább olvasom