Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

A politikusok is próbálnak lazítani

Kirándulással, búvárkodással, meccsnézéssel töltik nyári szabadságukat a szegedi politikusok. Ilyenkor testmozgásra is több idő jut.
– Nyáron bűn itt hagyni Szegedet. Ha ilyenkor végigsétálok az utcákon, úgy érzem magam, mintha külföldön, egy mediterrán városban nyaralnék – mondja Sándor Klára. Az SZDSZ országgyűlési képviselőjének júliusban még a parlamenti ülések adnak elfoglaltságot a fővárosban, augusztusban viszont a pihenésé lesz a főszerep. – A Szegedi Kortárs Balett Újvilág című előadásának két évvel ezelőtti szabadtéri bemutatójáról lemaradtam, ezért az idén mindenképpen megnézem. Elmegyek a Szegedi Ifjúsági Napokra és Eric Clapton, valamint Robbie Williams budapesti koncertjére is – sorolja nyári programját. A képviselőnő a zenehallgatáson kívül a kerti munkában és a sportolással tud kikapcsolódni. – Figyelemmel kísérem a labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit, remélem, Brazília megvédi világbajnoki címét. Hetente kétszer aerobikozom és nyáron újra elkezdek teniszezni is – mondja.

Az MDF-es politikus, Ványai Éva minden napja sportolással kezdődik és azzal is ér véget. – A lakásban van bordásfal, szobabicikli és kézisúlyzó. Reggel és este fél órát tornázom – meséli. A politikusnak szüksége is van a jó kondira. – Közbeszerzési referens képzésre járok, amiből most írom a szakdolgozatomat. Számvitelből is vizsgázom, így július közepéig a tanulás tölti ki napjaimat. A hónap utolsó két hetében a Balatonra utazunk a családi nyaralónkba. Remélem, szép időnk lesz, és sokat tudunk majd kirándulni – mondja Ványai Éva, aki – ha elvállalja a polgármester-jelöltséget – augusztustól ismét a munkába veti magát.

– Július végéig mindenképpen munkával telnek a napjaim, hiszen addig ülésezik a parlament és még két közgyűlést is tartunk a városban – mondja Botka László szocialista szegedi polgármester. – Mivel az egész család imádja a vizet, a hagyományoknak megfelelően tengerpartra megyünk nyaralni. Idén Törökországra esett a választás. Sokat úszunk és búvárkodunk majd, kár hogy csak nyaraláskor jut erre idő – mondja a polgármester, akinek tisztségéből eredően több protokolláris eseményen is részt kell vennie a nyáron. – Ilyen a szabadtéri és a kajak-kenu világbajnokság megnyitója. A Rudolf című musical ősbemutatóját különösen várom, a kajak-kenu világbajnokságon pedig azért drukkolok, hogy minél több szegedi világbajnoknak tapsolhasson a közönség.

Mindössze egy hetet engedélyezett magának pihenésre Oláh János, a Fidesz polgármesterjelöltje. – Július végén a Balatonhoz, Kapolcsra megyünk a családdal. A vakációnkat mindig a Művészetek Völgye rendezvénysorozattal kapcsoljuk össze – meséli. A pihenés előtt és után munkába temetkezik a politikus, hiszen polgármesterjelöltként szeretne jól felkészülni az önkormányzati választásokra. – Nyáron, igaz csak kicsivel, de több idő jut olvasásra és kertészkedésre is. Ilyenkor kezembe veszem a kapanyelet és rendbe teszem a kertet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félig maradt meg a Megmaradás fala

Tízből négy emlékfalat lebontottak Ópusztaszeren a Megmaradás falánál, a többire fennmaradási… Tovább olvasom