Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

A póthatáridőre kész a teljes beruházás

A szegedi önkormányzat víz- és csatornabizottsága – amelynek elnöke Kalmár Ferenc (KDNP) – tegnap nyílt ülésen hallgatta meg a három éve kezdődött szegedi csatornaprogram beruházóját, kivitelezőjét és átvevőjét.
A szegedi önkormányzat víz- és csatornabizottsága – amelynek elnöke Kalmár Ferenc (KDNP) – tegnap nyílt ülésen hallgatta meg a három éve kezdődött szegedi csatornaprogram beruházóját, kivitelezőjét és átvevőjét. A bonyolító Szegedi Víziközmű Működtető és Fejlesztő Rt. vezérigazgatója, Novák Gyula elmondta, a május 20-i póthatáridőre teljesen elkészül a 180 kilométernyi csatorna. Befejeződik az újszegedi, dél-újszegedi és béketelepi felszíni munka és környezeti helyreállítás is.

Székely Csaba, a kivitelező Culvert 2003 konzorcium képviselője elmondta, a hátralévő felszíni munkálatokat és a hibajavításokat határidőre elvégzik, májusban az összes javítást együtt ellenőrzik a vízmű műszaki ellenőreivel. Ezután kezd ketyegni az egyéves garanciaidő, amit vállaltak. A vízmű műszaki igazgatója, Bodor Dezső szerint egy kilométer csatornaszakasz teljes átvétele van hátra. Ezután az érintett szegedi városrészek képviselői szóltak hozzá, a kivitelező által is említett több százas hibalistából kiemelve a tápéi, az újszegedi hiányosságokat. A dorozsmai, petőfitelepi képviselők a csatornázás előnyeit hangsúlyozták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarázkodó autósok a tilosban

Sok a tilosban parkoló autós a szegedi nagyposta mögött. Még akkor is szabálytalankodnak a sofőrök,… Tovább olvasom