Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

A Prímagáz leveszi a lecsószagot

Csongrád megye - A napokban írtunk arról, hogy a használaton kívüli, veszélyes hulladéknak számító PB-gázpalackokat sehol sem veszik át, a tulajdonosok időzített bombán ülnek, ha otthon tárolják.
A Prímagáz Zrt. beszerzési és üzemeltetési igazgatója, Kirilly Tamás kérdéseinkre válaszolva elmondta: a törvény nem engedélyezi a használt palackok átvételét. A témában rendeletmódosítás készül, de a cég nem vár tovább: Csongrád megyében hamarosan megnevezik azokat a cseretelepeket, ahol 1000 forintért beveszik az alumíniumtartályokat.
Emellett újabb kísérletbe kezdtek Csongrád megyében: a kiszállítás előtt alaposan megtisztítják a tőlük kikerülő palackok külsejét. Az ok: „nem szeretik az emberek az ismeretlenek lecsószagát behurcolni a konyhájukba csak azért, mert palackos PB-gázzal főznek" – áll a cég közleményében.

A Prímagáz Zrt. előzetes piackutatása azt az eredményt hozta, hogy a palackok tisztasága általános fogyasztói elvárás. Kolos Gábor kereskedelmi és marketingigazgató szerint az újítás hatására Csongrád megyében nőtt a forgalom. A cég a közeljövőben az egész országban teríti a „tiszta palackokat".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmarad Ádám idei kölni útja

Varga Ádám családja nehéz időszakot élt át a télen: az édesanya, Tímea hónapokig beteg volt, most sem egészséges. Idén nem tervezik, hogy elutaznak a 3. őssejtkezelésre. Tovább olvasom