Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 21°C | 32°C Még több cikk.

A próbapert a jövő év elejére tervezik

Jogi és anyagi segítséget nyújtana egy hallgatónak a HÖOK, ha próbapert indítana az egyetemek által jogtalanul szedett térítési díjak visszafizetése érdekében. Ha a per sikerrel zárul, az intézményeknek sok millió forintot kellene visszatéríteniük.
Mint tegnap megírtuk, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) úgy döntött, kifizeti egy hallgató jogi képviseletét abban a próbaperben, amelyet a jogtalanul szedett hallgatói díjak visszafizetésére indítanak. Az ügyben három intézmény érintett: Aáry-Tamás Lajos ombudsman a Szegedi Tudományegyetem Budapesti Médiaintézetében, a Budapesti Gazdasági Főiskolán és a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján szedett képzési hozzájárulást találta jogellenesnek.

Információink szerint a szegedi egyetemhez tartozó budapesti intézet egy diákját segíti majd a szervezet a próbaper során. Schőberl Márton HÖOK elnökségi tag lapunknak elmondta, a választmány egyelőre elvi döntést hozott a per költségeinek átvállalásáról, a perelő hallgató személyéről még nem döntöttek. Korábban több diák jelezte feléjük, hogy élnének a jogorvoslat lehetőségével. Közülük várhatóan januárban jogász segítségével választják majd ki azt a hallgatót, aki vállalja a nyilvánosságot. Ha a HÖOK által támogatott hallgató megnyeri a próbapert, a bíróság a többi hasonló helyzetben lévő diák keresete esetén is elrendelheti a korábban beszedett díjak visszafizetését.

F.G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliós kártérítés Tóthéknak

Félmillió forintos kártérítést ítélt meg a strasbourgi bíróság Tóth László Sándornak és családjának.… Tovább olvasom