Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

A reggeli csúcs után lezárják az utcát

Újabb dugókra kell számítani hétfőtől Szeged belvárosában. Rövid, de nagyon fontos utcarészt zárnak le: a Zrínyi utcának az Eötvös utca és Aradi vértanúk tere közötti szakaszát. Három hétig javítják a villamossínt.
Ma befejezik az építők az 1-es villamos vágányjavítását a Boldogasszony sugárúton. Az elmúlt hetekben százötven méteren egyengették el a szerelvény útját hárommillió forintból. Először az árvíz, aztán a rakpart és az Anna-kúti csomópont javítása miatt el kellett halasztani a neuralgikus Zrínyi utcai rész sínfelújítást – mostanáig. Hétfőn reggel viszont a közlekedési társaság karbantartói folytatják a vágányjavítást, emiatt a Zrínyi utcát teljes szélességében lezárják a forgalom elől az Eötvös utcától az Aradi vértanúk teréig. Azért hogy a villamosok zavartalanul közlekedhessenek, a karbantartás hosszabb időt vesz igénybe, három hétig fog tartani.

Annyira felgyűrődtek és összetöredeztek a betonlapok a vágányok mellett, hogy veszélyt jelentettek a villamosszerelvényekre és az autókra is. Ezért az SZKT építői a sínek melletti és közötti összes elemet kibontják. Vágányokat nem cserélnek. Összehangolják a sínek és az úttest szintjeit, ezután rakják vissza a paneleket. A karbantartók napközben tizenkét órát dolgoznak, a munka több mint 3,5 millió forintba kerül.

Az útlezárás miatt várhatóan ismét bedugul a belváros. Az Újszeged felől érkezőknek ismét a Híd és a Nagy Jenő utca felé érdemes továbbhajtani. Aki lekanyarodik a Kelemen utca felé, csak az Apáthy-kollégiumig tud menni, ott kénytelen lesz a Somogyi-könyvtár mögé balra visszafordulni. Az emelkedőn balra szabad a Somogyi és jobbra szintén szabad az út az Oskola utca felé. Célszerű tehát nagyobbat kerülni, a Nagy Jenő utca vagy a Stefánia felé és onnan a Kossuth sugárút felé menni.

A lezárás másik végén is dugóra lehet számítani. Az Aradi vértanúk terét nem zárják le, de érdemes ott is inkább félretenni a rutint, és rakpart felől, valamint a Hősök kapuja irányából is a Tisza Lajos körúton maradni. Aki feltétlenül a nagyáruház mögé szeretne bejutni, a körútról bekanyarodhat az Aradi vértanúk terére. Az autósok a püspöki palotától áthajthatnak a sarki bank felé.

A sínkarbantartás folytatódik, október végén más közlekedési rendet kell megtanulnunk, mert akkor a Zrínyi utcának a Somogyi és az Eötvös utca közötti részét zárják le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1990–2006: Variációk városházi koalícióra

Lippai Pál és Szalay István polgármestersége idején még egyeztettek és egyezkedtek a pártok a… Tovább olvasom