Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

˝A rendőrség az utolsó szocialista nagyvállalatok egyike˝

Szeged - A rendőrség egy túlbürokratizált szervezet, amely saját maga körül pörög, mint egy ringlispíl, hogy bizonyítsa, milyen fontos feladatokat végez - véli a A CSMRFK közlekedésrendészeti osztályának korábbi vezetője.
Átalakítaná a rendőrséget a Lehet Más a Politika úgy, hogy létrehozná a közösségi rendőrséget – erről Szegeden beszélt Dorosz Dávid, a párt országgyűlési képviselője, a honvédelmi és rendészeti bizottság tagja. A koncepció lényege, hogy a helyi önkormányzatoknak és közösségeknek nagyobb beleszólása lenne a rendfenntartók munkájába a kistelepüléseken. Ugyanakkor a speciális ügyekkel egy centralizált szervezet foglalkozna.

Az LMP célja, hogy kevesebb ember dolgozzon az íróasztalok mögött, és több az utcán. A rendőröknek kiszámítható életpályamodellt és létbiztonságot szorgalmaznak. A koncepció – melyet ősszel törvényjavaslat formájában az országgyűlés elé terjesztenek – lényeges eleme továbbá, hogy a rendőrség legyen független a politikától.

– A rendőrség az utolsó szocialista nagyvállalatok egyike. Át kell alakítani úgy, hogy megfeleljen az állampolgároknak – fogalmazott a sajtótájékoztatón Radics Róbert, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának korábbi vezetője. Szerinte a rendőrség egy túlbürokratizált szervezet, amely saját maga körül pörög, mint egy ringlispíl, hogy bizonyítsa, milyen fontos feladatokat végez.

A delmagyar.hu kérdésére, hogy milyen felesleges feladatai vannak a szervezetnek, elmondta: a rendőrség hatósági feladatokat is ellát, de nem biztos, hogy dolga lenne például a vagyonvédelmi cégek ellenőrzése. A túlzott bürokráciára példaként említette: ha egy rendőrjárőr megfog egy ittas vezetőt, 2-3 órára is kiesik a szolgálatból. Szerinte az utcán lényegesen kevesebb az ember mint az irodákban, „Kisebb kapitányságokon 4-5 egyenruhás parancsnok ül az íróasztalok mögött, miközben az utcán 2-3 járőr dolgozik."

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. papsajt 2011. június 18. 07:22
  „a bíróság se kutya!
  nem szakadnak meg a bírók. csak szépen lassan- a jelmondat.”
 • 30. csiri78 2011. június 17. 22:41
  „Szerintetek 60 évesen milyen pontosan lehet lőni? Mert ugye a rendőröknél fegyver is van, és ha a helyzet úgy hozza azt használni is kell.
  Vagy szintén 60 évesen fiatal cigány bűnözőt üldözni, na annak a nyomát már bottal ütheti -akár szó szerint, mert az egyik kezében az lesz.
  Most nem arról van szó, hogy nem dolgozott idős koráig, egyébként eddig is a hivatalos nyugdíjkorhatár 50 éves kor volt a rendőrségnél és nagyon sokan ennyi idősen mentek el nyugdíjba, mert szerették azt amit csináltak és még 1 évtizede még a megbecsülést is megkapták a társadalomtól. Sajnos a politika beleszólt a rendőrség munkájába és folyamatosan leépítette azt, módszeresen és kiméletlenül.
  Tehát most a rendőrök azért tüntetnek, mert a politikusok úgy bánnak velük mint egy felmosóronggyal, a piszkos munkát végeztetik velük önös céljaikért, utána meg jól földbe döngölik nyilatkozataikkal, elveszik az összes reményeiket, jövőjüket és a már nyugdíjasoknak a jelenüket. És mindezt jól felépített kommunikációval, mert tudják, hogy a társadalom utálja a rendőröket, miközben ez már egy ideje zajló folyamat része, mely azzal kezdődött hogy szembe állították a rendőrséget az átlagemberrel. Ez az egész cirkusz csak arra jó, hogy a háttérben a politikusok szép csendben és nyugodtan tudják megcsinálni azokat a változtatásokat, melyeknek már nem lenne akkora társadalmi elfogadottsága. Csak egy példa: a korai nyugdíjazást úgy magyarázták a médiában a fideszesek még a napokban is, hogy az csak a rendőrökre vonatkozik, közben a törvény szövege szerint a 800 szakma jelentős része ugyanúgy járna.
  Sajnos a nép nagy része tényleg birkamód viselkedik, még mindig hisznek a politikusoknak...

  Még valami:
  ha magyarországi gépen írjátok a hozzászólást, legyetek szívesek ékezetet használni, nagyon frusztráló ezt a sok helyesírási hibás és ékezet nélküli hozzászólást olvasni, ha meg külföldről írtok és ott is éltek azt is vegyétek figyelembe hogy a változtatások java része titeket nem érint. Persze egy szépen megfogalmazott véleményt külföldről is szívesen olvasok, de úszítást, rágalmazást, pocskondiázást nem. Köszönöm.”
 • 29. lukrecia 2011. június 17. 16:43
  „A korhazban dolgozok mit latnak egesz nap? a boncnokok mit latnak egesznap?? a hulla oltoztetok mit latnak egesznap??
  A szippantosok, mit , a csatorna tisztitok mit?? a mentoautos mit?? Es ok miert mehetnek kesobb nyugdijba?? Vagy kerdezzem forditva ??? a kivetelezett kor miert mehet el hamarabb???
  Az acs nem dolgozik egesz eleteben a letran magasan?? O erdekes nem akar leesni , csak az egesz nap kartyazo tuzolto;;;???
  Senki sem akar eltartani masokat fogjatok mar fel , ha keves is az amivel feltudjatok fogni . Nincs kivetelezes. A szarban ul az egesz orszag, egyutt kell kihuzni.”
 • 28. LordWader 2011. június 17. 13:21
  „Senki nem akar ilyet nézni. A helyszínelőknek ez a dolguk és ezt tudtad is mikor elvállaltad a melót! Szerinted az orvosok, ápolónők mit látnak és kiket raknak össze? Mégsem mennek korábban nyugdíjba! Te sem leszel 25 évig helyszinelő, helyeztesd át magad máshova ha már nem bírod . Ez nem indok a korai nyugdíjra!!!”
 • 27. komlodi 2011. június 17. 12:19
  „Nos! Sztem nézzetek ti szétszakadt, megégett, totálisan összeroncsolódott emberi tetemeket. Halott gyerekeket, kik közlekedési balesetben haltak meg, égtek szét, loccsant szét a kis testük. Nézzetek jó sokat. majd ha megtettétek, utána reklamáljatok, hogy ti még szeretnétek 65 éves korotokig ezt tenni. Mert olyan jó.
  nyilván nem normális, életerős fiatalembereket nyugdíjazni. DE! Itt is szelektálni kellene. nem a sétálgatós utcarendőrnek kellene nyugdíjba mennie, meg nem az olyan tűzoltóknak, akik tüzet csak tv-ben láttak.
  És azt is megnézném, ha már a segédmunkásoknál tartunk, hogy rábíznád-e az életed vagy a gyereked életét egy segédmunkásra, hogy hozza ki a tűzből. Persze kivételek mindig vannak, ettől szép az élet. DE nem ez a jellemző!
  És igenis a rendőrséget is és az összes állami - önkormányzati céget meg kellene reformálni, mert "kávéfőző Mariskákból" túl sok van, de tényleges DOLGOZÓBÓL kevés!”
 • 26. catroot 2011. június 17. 11:59
  „MÁV, BKV ésatöbbi?”
 • 25. LordWader 2011. június 17. 11:20
  „24. Dushbag

  Nem egészen értem mit is értesz ez alatt "Ők is elhasználódnak és mennek r. nyugdíjba, de ők biztosan
  nem maszekolnak ám..."”
 • 24. Dushbag 2011. június 17. 10:26
  „Apropó Radics úr!
  Amíg benn ült a nagy épületben, árnyékban, ezt nem látta,
  ha nem látta miért nem szólt. Persze, akkor jó volt ülni, nézni
  és keményen dolgozni. De igaza van, jó lovas a végén szorít,
  magának már nem jutott őrző cég vagy valami félvezetői
  here-vere.”
 • 23. Dushbag 2011. június 17. 10:24
  „21. LordWader
  Én dolgoztam nem egy építkezésen, biztosan te is.
  Áruld már el nekem, hogy hány 60-65 éves segédmunkást,
  szakit látsz az állványokon?
  Ők is elhasználódnak és mennek r. nyugdíjba, de ők biztosan
  nem maszekolnak ám...”
 • 22. hahaha62 2011. június 17. 09:52
  „A rendőrségnek végre adni kellene jogokat -mert így semmit sem érnek..méregető egyesület csupán....ha lesz joguk a hulladék bünözőkkel szemben-no akkor kell a fentiektről beszélni........A 2 HÉT MEG MÁR RÉGEN LETELT !”
 • 21. LordWader 2011. június 17. 09:46
  „Nagyon kevés olyan szakma van ahol indokolt lenne a korkedvezményes nyugdíj. A rendőrség , a tűzoltóság szerintem pont nem az. Mivan azokkal az egyszerű szakmunkásokkal akik minden nap nem napi 8 hanem 10-12 órát dolgoznak az építkezéseken vagy bárhol máshol és végeznek nehéz fizikai munkát télen nyáron. egy 55 közel 60 éves embert fel lehet küldeni a tetőre szögelni miközben egy 45-50 éves rendőr v. tűzoltó elmegy nyugdíjba. Érdekes. És ezek az emberek még pótlékokat sem kapnak. Ebben a kérdésben igazat adok Vikinek ha már sokminden másban nem értek velük egyet.”
 • 20. Babóca 2011. június 17. 09:10
  „Kedves Tatár! Nem kioktatásként, de az objektív felelősség esetében nincs mit mérlegelni, kötelessége volt aláírni, mivel nincs olyan, hogy nem. A Rendőrség nem alkot jogszabályt, csak jogalkalmazó. Talán mást kellene szidnod a törvények miatt.”
 • 19. bespin 2011. június 17. 09:04
  „18. A záró komment a tied legyen!Itt a vége!”
 • 18. Állampolgár 2011. június 17. 08:31
  „Ez csak a jéghegy csúcsa. Felül kellene vizsgálni valamennyi köztisztviselő, közalkalmazott és bármilyen módon közpénzből fizetett egyén "munkáját". Legalább negyedét ki lehetne paterolni a versenyszférába, ahol megtanulnák, mi az a munka, és mi az, amikor a produktummal és nem a kapcsolatokkal kell érvényesülni.”
 • 17. kalkutta 2011. június 17. 00:48
  „Igen! ide kell sorolni a MÁV-ot meg még egy pár vállalatot! Pl. MVM MOL, stb.”
 • 16. Mignon 2011. június 16. 23:36
  „Magyarorszag meg at utolso kommunista orszagok egyike.

  :)))”
 • 15. k.elvis 2011. június 16. 22:29
  „A nagy <moderálva> nektek, én meg naponta kikészülök a kereskedésben,hétvégén is nyitva tartás, félpénzen bejelentve, nyugdíjba meg mehetek majd 70 évesen, mint egy idegroncs.Próbáljátok ki egyszer a versenyszférát.”
 • 14. deszkás 2011. június 16. 21:31
  „BÁNKI! Az eszedbe se jutott hogy éppen ma? Kamu ez kérem.”
 • 13. karaly 2011. június 16. 21:03
  „12. bánki 2011.06.16. 20:27

  Látom barátom rád is hatott a politika.”
 • 12. bánki 2011. június 16. 20:27
  „Mi a kérdés ?

  Ötven év körüli ,,NYUGDÍJAS" rendőr fenyegette Lázár gyerekeit! - Legyen Gyurcsány, de akkor is undorító !

  Rohadt nyugdíjas ötven körüli fakabátok !

  Húzzanak az I-.-es villamoshoz gályázni !”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1-es villamos: a Korzó Zeneháznál és a bíróságnál láttak hozzá a felújításhoz

Megkezdődött az 1-es villamos középső szakaszának felújítása az Anna-kút és az Aradi tértanúk tere között. Tovább olvasom