Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

A rendőrség már vizsgálódik a Tiszába esett autó ügyében

A közterület-felügyelet a hétfőn a Tiszába gurult autó miatt járőrt küldött a Laposra, de a terület az Atikövizig birtokában van; a cég szerint teljesen szabályosan állnak a büfé mellett a járművek. Akkor sincsen baj, ha végül a folyóban köt ki egy-egy ott pihenő járgány, hiszen a tűzoltók ingyen partra vontatják.
A közterület-felügyelet vezetője járőrkocsit küldött ki tegnap délelőtt a Laposra, hogy utána járjanak: szabad-e ott egyáltalán autóval parkolni?
Mint arról lapunk is beszámolt, hétfőn délelőtt egy magára hagyott, piros színű Ford Escort indult el hirtelen a büfé melletti parkolóból, elhaladt a parton napozók mellett, és a Tiszában landolt. A kocsit vezető nő csak annyit volt hajlandó elárulni nekünk, hogy a kéziféket behúzta. A közterület-felügyelettől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az említett partszakasznak az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság a kezelője, így ez a rész nem minősül közterületnek, ezért munkatársaik nem is büntethetnek ott.

Az Atikövizig szegedi szakaszmérnökségének a vezetője elmondta, akik a Laposon parkolnak, semmilyen szabálytalanságot nem követnek el. Sági János elmagyarázta, a területet a büfét is üzemeltető vállalkozónak adták bérbe, aki a vendéglátóegység üzemeltetése mellett a terület rendezését is magára vállalta, valamint a kocsiknak a támfaltól egy kis beton lejáró utat is készíttetett. – A bérlet területen minden további nélkül lehet parkolni – mondta Sági mérnök. Ha egy autó mégis nekilendül a Tiszának és a vízbe gurul, azt a szegedi tűzoltók ingyen és bérmentve kihúzzák a vízből.

Fórumozók

Lapunk online változatának fórumában az üggyel kapcsolatban többen is megszólaltak. Lelketlen nicknevű olvasónk azt kérdezte, vajon hány méterre lehet a Lapostól a Torontál téri ingyenes parkoló, miért nem azt használják a strandra érkezők. A válasz erre „Madzsar" szerint az, hogy a Torontál téren egy kivételével az összes fát kivágták, ezért ott semmi árnyék sincsen.

– Ez olyan, mintha valaki fának ütközik, vagy egyéb balesetet szenved a kocsijával. A Tiszába csúszott autósnak segítségnyújtásra volt szüksége, ami a tűzoltóság tevékenységi körébe tartozik – tudtuk meg Dudás Miklós tűzoltóparancsnoktól, miért is nem fizettetik meg a két autójuk kivonulási költségét a jármű tulajdonosával. Az ezredes megjegyezte, a tűzoltóautók óradíja egyébként áfa nélkül harmincezer forint.

A rendőrség azt kérte, elektronikus úton küldjük el kérdéseinket hozzájuk. A következőkre voltunk kíváncsiak: A rendőrség indít-e eljárást a piros kocsi tulajdonosával szemben? Ellenőrzik-e hogy az autó kéziféke valóban be volt-e húzva? Vizsgálják-e, hogy mitől indulhatott el? Tulajdonosa elkövetett-e valamilyen szabálysértést, s ha igen, mi volt ez? Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivő a következőket válaszolta: a Szegedi Rendőrkapitányság az ügyben jelenleg azt vizsgálja, hogy történt-e bűncselekmény, illetőleg egyéb jogsértés. A vizsgálat kiterjed minden olyan körülményre, mely alkalmas lehet akár szabálysértési, akár büntetőjogi felelősség megállapítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent Iván-éj keleti szépe

Szent Iván éjjelén a szegedi Móra Ferenc Múzeum szépségversenyt hirdetett a múzeumok éjszakáján… Tovább olvasom