Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

A rendőrség még keresi a Szivárvány utcai cserbenhagyót

Szeged - Csak a bőre tartotta össze bal lábát a szegedi Fogarasi Zoltánnak, akit hétfőn délután ütött el egy Dacia a Szivárvány utcában. A személyautó vezetője és utasa a baleset után elmenekült a helyszínről, a rendőrök azóta sem találják őket. A súlyosan sérült férfi munkaadója 250 ezer forint jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek.
„Mentsék meg a lábam, mentsék meg a lábam!" – a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. rakodója, Fogarasi Zoltán csak ezt hajtogatta, miután hétfő délután a Szivárvány utcában munka közben őt és társát hátulról elütötte egy fehér színű Dacia. A személyautó egyiküket a járdára repítette ki, míg Fogarasit a hulladékgyűjtő kocsira tolta fel, miközben bal lábát felnyársalta. A Dacia utasai, ahogy erről korábban már beszámoltunk, az egyik közeli házba futottak be, majd egy kerítésen átmászva eltűntek a helyszínről.

– Azonnal elvesztettem az eszméletemet. Mikor magamhoz tértem, láttam: a bal lábamat csak a bőr tartja össze. Ismét elájultam – beszélt tegnap kórházi ágyán a folyamatosan fájdalomcsillapító gyógyszerek hatása alatt lévő 29 éves rakodómunkás, egy két és fél éves kisfiú édesapja. Azt mondta: a baleset körülményeire, a cserbenhagyókra és a műtétre nem emlékszik. A keddi napot végigaludta.

Fogarasi Zoltán csak ezt hajtogatta: Mentsék meg a lábam, mentsék meg a lábam! Fotó: Frank Yvette
Fogarasi Zoltán csak ezt hajtogatta: Mentsék meg a lábam, mentsék meg a lábam!
Fotó: Frank Yvette

– Nagyon féltem, hogy nem sikerül megmenteni a lábamat, a fertőzésveszélytől pedig még mindig tartok – mondta fáradtan a férfi, aki nem gondolta volna, hogy van olyan ember, aki egy ilyen súlyos baleset okozása után cserbenhagyja áldozatát.

Negyedmillió forint a nyomravezetőnek

– Ez az eset nem maradhat büntetlenül! Megengedhetetlen, hogy két munkatársunkat ilyen módon legázolják. Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt ennél is nagyobb baj – mondta tegnap Szabó Ferenc. A környezetgazdálkodási kft. ügyvezetője tudja, hogy a rendőrség nagy erőkkel nyomoz az ügyben, de a cég is szeretne hozzájárulni ennek eredményességéhez. A nyomravezetőnek 250 ezer forint jutalmat ajánlottak fel.

A fiatalembert nyílt, szilánkos lábszártöréssel szállították az új klinika traumatológiai osztályára, ahol Simonka János Aurél professzor három órán át műtötte. A tanszékvezető elmondta: a férfi bal lábán egy női tenyér nagyságú részen a bőr teljesen tönkrement, amit ideiglenesen műbőrrel kellett pótolni. Ha semmi komplikáció nem lép fel, Zoltán felépülése akkor is legalább fél-egy évig tart.

– Sajnálom, hogy még nem sikerült elkapni a gázolókat. Megérdemelnék a büntetést – beszélt a férfi.

– Külön nyomozócsoport alakult a Szegedi Rendőrkapitányságon a Szivárvány utcában történt gázolás elkövetőjének megtalálása és az ügy mielőbbi felderítése érdekében – tájékoztatta lapunkat Szenti Szabolcs. A rendőrségi szóvivő az üggyel kapcsolatban még annyit mondhatott, hogy jelenleg is nagy erőkkel, több szálon keresik a bűncselekmény elkövetőjét – adataik szerint egy 25 év körüli, bajuszos, kreol bőrű férfit és „nagydarab" társát, egy nőt.

Fogarasi Zoltán még nem tudja, mit hoz a jövő. – Lelkileg nagyon megviselt a baleset. Különösen azért, mert még mindig bizonytalan vagyok: meg tudják menteni a lábamat? De nem is akarok arra gondolni, hogy ez ne sikerülne. Szeretnék még visszamenni dolgozni – mondta a fiatalember.

Szemtanúkat keresnek

A rendőrség kéri, hogy aki látta a balesetet, vagy annak elkövetőiről információval rendelkezik, esetleg tud valamit az AUY-451-es forgalmi rendszámú fehér 1300-as Daciáról, az hívja a 107-es számot vagy a 112-es segélyhívót.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. uttoro 2008. május 16. 21:14
  „Muki2008

  te Magyarországon élsz?”
 • 35. C..ani 2008. május 11. 19:33
  „Én csak azt kérem az istentől hogy minden percben érezze azt a fájdalmat amit az a szerencsétlen F.Zoltán érez és addig ne szabaduljon a szenvedéstől mig önmaga nem jelentkezik a rendörségen. De az ilyen féreg ahhoz gyáva hogy verje meg a jóisten érdeme szerint tiszta szívből kívánom neki !!!!
  Zoltán jobbulást kívánunk neked és kitartást !!!”
 • 34. Muki2008 2008. május 11. 10:04
  „Hol van az irva hogy roma volt a két személy ?Itt fikázák a romákat közbe atol még lehet más származásu ha kleor böru!Mi koze van enek a politikához?Ez csak a fajgyulöletröl szol!Irkáltok itt minden hulyeséget de fogalmatok sincs az egészröl bizuk a közegekre ne ti itélkezetek fajgyulölök Jobulást a sérulteknek”
 • 33. jancsi2 2008. május 09. 01:18
  „Ebből az erősödő cigánybűnözésből akárhogy is nézem, 1200 fős Magyar Gárda vonulgatás lesz...”
 • 32. joy 2008. május 09. 00:26
  „Ki a Dácsia tulajdonosa?”
 • 31. uttoro 2008. május 08. 23:35
  „Legközelebb ha szavazás lesz, odamegyek mindegyik párt országgyűlési képviselőjéhez, és megkérdezem tőle, fog-e tenni bármit is a cigánybűnözés ellen, és ezt írásba is hajlandó-e adni. Amelyik bevállalja, arra vagyok csak hajlandó szavazni.

  Az orkok Magyarország rákfenéje.”
 • 30. Magán 2008. május 08. 20:01
  „Ujlenyomat , DNS ,Szag konzerv?Visszamaradt tágyak.”
 • 29. Lalu 2008. május 08. 15:39
  „Mikor megy már a cigánytábor az égbe? Cigányliszkán lincselnek, Szegeden gázolnak,Makón agyonvernek egy 30 éves fiút, 10 ezer forintért. Egyébként Kiszomboron is száguldozik egy "VAK"/nem túlzás/szoszi 80-nal a szakatt dáciájával. Könyörgöm akasszuk fel mind! Jó lenne egy reggel arra ébredni, hogy ezek csak űrlények voltak és visszamentek a saját bolygójukra.”
 • 28. geza 2008. május 08. 15:12
  „Ha jól olvastam valahol, a 8 éven aluli magyar lakosság, több mint 50 %-a tartozik az "orkok" közé.
  10-15 éven belül irgalmatlan problémák lesznek. Mert -tisztelet a kivételnek- ha semmi nem változik akkor ugyanúgy nem akarnak majd dolgozni, segíííly!!
  A védelmükre meg annyit hogy tényleg nem a segély a meglodás, dolgozzon egyformán ork, nem ork.
  Nem csak ők járnak Audikkal, vastag aranyláncokkal, van szegeden elég "autó nepper", drogárus.
  Nem kellen a "médiának" sztárokat csinálni a pornós, ingyenélő emberekből, mert a fiatalságnak ezek (lesznek) a példaképei.”
 • 27. michaellovic 2008. május 08. 14:59
  „A Führer Osztrák Tüzérének:nem tudom honnan veszik hogy Szerbiában rettegésben tartják az orkokat.Sajnos már itt is államilag tenyésztik öket,különféle juttatásokkal,szociális segélyekkel.Söt a tronörököspár az egyik legnagyobb politikai támogatojuk.Itt csak az a szerencsénk hogy nincs akkora százalékarányuk a lakosság lélekszámához képest,mint önöknél.De ez már csak idö kérdése.”
 • 26. Zoli1015 2008. május 08. 12:58
  „Képtelenség hogy ne lehessen előkeríteni ezeket, tele van az utca/benzinkút kamerákkal, valahol csak kiszáltak,vagy tankoltak, ahol látszik a pofájuk. Gusztustalan társaság ez, én is a JOBBIKOT támogatom, a többi politikai erő alkalmatlan és a cigányszavazatokért cserébe benyalnak nekik.
  Érdemes itt is szemezgélni a cigánybűnözésről, döbbenet hogy miket megcsinálnak büntetlenül:
  http://kuruc.info/t/35/”
 • 25. Már jobbikos 2008. május 08. 12:49
  „22! Hol írták le, hogy cigány az elkövető?
  A személyleírásban szerepel a kreol bőr...Újdelhiből érkezett egyetemista? Pakisztáni menekült? Egyiptomi orvostanhallgató?
  Nem lehet kihagyni a bőrszínt ismeretlen körözésénél, különben ráterelődik a gyanú RAIKKONENre.
  Sajnos MSZP nem változik, jó irányba!

  Egy szintén VOLT mszp szavazó!”
 • 24. Hör-Gő 2008. május 08. 12:47
  „Hát igen: a nagydarab asszony kerítésen történő ninja-szerű átugrása elgondolkodtató...
  Egyébként a Dacia tulaja valószínűleg ezer éve eladta a verdáját (pl.: amikor még nem volt kötelessége bejelenteni az eladás tényét), nagy valószínűséggel ezt a nyomot már kilőtték a rendőrök...
  Egyébként, mivel mindenki tudja, hogy "gáborékról" van szó, sztem már rég Romániában vannak. (Legalább nem a Tesco bejarátánál) Ezek védik egymást, senki nem fog vallani, sőt segít az eltűnésükben.
  Nem lesz egyszerű a felelősségrevonás... Hajrá zsaruk, most legalább mindenki veletek van. (Aki számít...)”
 • 23. Shield 2008. május 08. 12:44
  „SWAT!

  Tudod mi lesz ha elfogy a magyarok turelme? Jo vilag lesz. Mert nem a befenyitett szar rendorseg fogja uldozni a ciganyokat, hanem a fel orszag. Es akkor vonyithatnak ezek a fergek mint a kutyak akkor mar keso lesz. Mennek a faluszeli akasztofakra ezek a genetikai hulladekok.”
 • 22. egy volt mszp-s biztos szavazó 2008. május 08. 12:34
  „Hát igen. Megint a cigányok. Nagyon unom már a zsidók cigánytenyésztő politikáját. A város napközben tele van életerős, egészséges kancigányokkal, akik a mi pénzünkön élnek vígan. Ha valamire pénzt adok, akkor cserében el is várok valamit. Például azt, hogy ne is lássam őket! Azt is elvárnám, hogy ne kelljen attól rettegnem egy esti séta kapcsán, hogy mikor esnek nekem.
  2 hónapja megvertém és kirabolták a 13 éves fiamat a koszos cigányok, Újszegeden. Soha nem lesznek meg az elkövetők.
  A másik, hogy ha megvan a pudvás dácsia, akkor miért nem tudnak eljutni ehhez a két koszos cigányhoz? Lopott a kocsi vagy mi van?

  Azért vegyünk észre valamit! Leírták, hogy cigány az elkövető. Már a baloldalnak is kezd betelni a pohara.”
 • 21. A Führer Osztrák Tüzére 2008. május 08. 11:59
  „Azért megkérdezném , hogy Kolompár Orbán, meg a többi mocskos cigányvezető ilyenkor miért nem áll ki ,és mondja azt, hogy testvíreim, ezt nem tűrhetjük , hogy ilyenek miatt, akik ilyet csinálnak, mindannyiunkat elítéljenek?
  Azért mert rohadt maffiás büdös cigány mind.
  Szerbiában a cigány ha kettőt pislog, akkor a rendőr feldugja neki a gumibotot.”
 • 20. oki 2008. május 08. 11:49
  „Biztos vagyok benne, hogy a következő választásokon a liberális SZDSZ helyet cserél a szélső jobbos JOBBIK párttal a parlamentben, és nem alaptalanul!”
 • 19. pallos 2008. május 08. 11:41
  „mi az hogy börtönben a helye!?
  kiírtani az összes semmirekellő,tetves,gyilkos ,élősködő cigányt!
  mert nem érdemelnek mást!
  emberbőrbe bújt állatok!bocsánat!ez sértés az állatokra nézve,sokkal rosszabbak náluk!”
 • 18. SWAT 2008. május 08. 11:26
  „"Úttörő"-nek kiba***ttul igaza van!Megszívlelendő.Ez nem igazságszolgáltatás ami kis országunkban folyik.Azonnal kisebbségi diszkriminációba ütközik,bármilyen romák elleni retorzió.Bezzeg ha magyar ember tesz ellenük valamit...!
  Hányok ettől a tehetetlen kormánytól.Minden fontosabb ennél számukra,pedig időzített puskaporos hordón ülünk.Mi lesz ha elfogy a magyarok türelme?!”
 • 17. Hné 2008. május 08. 11:24
  „Eléggé életszerűtlen, hogy a megszólaltatott lakó csak egy elsuhanó alakot látott, s a NAGYTESTŰ nő másodpercek alatt átugrotta a kerítést. Sokkal valószínűbb, hogy az ott lakók elbújtatták az elkövetőket.”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vérfertőzés, perverzió - Áldozatok Amstettentől Szegedig

Szeged - Tavaly Csongrád megyében két vérfertőzés fordult elő, három-négy pedig a dél-alföldi régióban. Az áldozatok kilencven százaléka lány, az apa olykor a feleséget helyettesíti gyermekével. Tovább olvasom