Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

A rendőrség szeretné megtalálni a megvert hajléktalant

A rendőrség büntetőeljárást indított a szegedi Mars téren szerdán brutálisan megvert hajléktalan ügyében. Egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak. A biztonsági őr azt állítja, nem vert meg senkit, a szemtanúk azonban kitartanak korábbi állításaik mellett.
Információink szerint egy biztonsági kamera részben rögzítette a szegedi Mars téren szerda délután történt hajléktalanverést. A felvételen három, jól felismerhető személy látható. Úgy tudjuk, a biztonsági őrt a rendőrség kihallgatta, a hajléktalant azonban lapzártánkig nem találták meg.

Mint azt tegnap tucatnyi szemtanú elmondása alapján megírtuk: szerda délután a szegedi Mars téren egy országos kiterjedésű vagyonvédelmi cég biztonsági őre brutálisan összerugdosott és többször megütött egy hatvan év körüli, vékony testalkatú, hajléktalan férfit. A lapunknak az eset után alig fél órával nyilatkozó szemtanúk közvetlenül nem mertek beavatkozni.

A vagyonvédelmi cég vezetői még szerda késő este meghallgatták a biztonsági őrt, aki tagadta, hogy bárkit megvert volna. Szemtanúk azonban továbbra is kitartanak amellett, hogy az őr szemük láttára, látszólag ok nélkül, brutálisan elbánt a hajléktalannal.

M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense megismételte, amit szerdán mondott, hozzájuk a hajléktalanverésről nem érkezett bejelentés. A sajtóreferens közleményében arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy cikkünk nyomán a Szegedi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított. Megkezdték a tanúk felkutatását és kihallgatását.

– A rendőrség garázdaság elkövetése gyanúja alapján ismeretlen tettes ellen folytatja az eljárást – közölte M. Toronykőy Márta.
A rendőrség további szemtanúk jelentkezését várja.


Két cég

A szegedi Mars téren két biztonsági cég dolgozik: a piac területén az Ultra-Média Kft., a buszpályaudvaron pedig, ahol a hajléktalant megverték, a Securitas Kft. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárt a Krisna-templom

Bezárták a Sándor utcai Krisna-templomot. A szerzetesek a pappal együtt elmentek Szegedről. A… Tovább olvasom