Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

A rendőrségen kapták el a körözöttet

Szeged - Alig egy év alatt 231 körözött férfit és nőt fogott el két szegedi rendőr, a legutolsót, egy nőt, néhány napja a városi rendőrkapitányságon csípték nyakon. Volt, akit a szegedi Tesco Áruház vécéjében találtak meg.
– A testvéremmel jöttünk ki a Tesco Áruházból, nem voltam szolgálatban. Velünk szemben befelé tartott egy „ismerős" férfi. Köröztük. Ő nem vett észre, pedig ismer, volt már dolgunk vele. Mondtam a bátyámnak, hogy vissza kell mennem. Megfordultam, de már sehol nem láttam. Arra gondoltam, talán vécére mehetett. Oda is bementem, de ott sem láttam. Mivel emlékeztem, hogy milyen ruhát és cipőt visel, lehajoltam, és alulról egymás után benéztem az angolvécéket rejtő ajtók mögé. Az egyik mögött felismertem a cipőjét és a letolt nadrágját. Nagydolgát végezte. Nem zavartam meg, kivártam. Amikor kilépett, elmondtam neki, amit ilyenkor kell, majd beszóltam a 107-re. Nem próbált meg elmenekülni – mesélt az egyik „érdekes" elfogásáról Albert Attila.

A zászlós és társa, Zahuczky Balázs főtörzsőrmester alig egy év alatt 231 körözött személyt fogott el. Mindketten a Szegedi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztály őr- és járőr alosztályának munkatársai.

Albert Attila és Zahuczky Balázs a városi kapitányság faliújságjára teszi ki az új körözöttek fotóját. Fotó: Segesvári Csaba
Albert Attila és Zahuczky Balázs a városi kapitányság faliújságjára teszi ki az új körözöttek fotóját. Fotó: Segesvári Csaba

Néhány napja egy nőt fogott el Albert Attila. Ginát a városi kapitányságon, az előtérben ismerte fel az edzőteremből kilépő zászlós. Azért körözték, mert nem vonult be a börtönbe letölteni a 15 napos elzárást. Kiderült, előző nap Zahuczky Balázs hagyott a fiatal asszony élettársának szüleinél üzenetet, hogy „valamilyen prostitúciós ügyben" szeretnék meghallgatni.

Halott a listán

Az extrém esetek közé tartozik, hogy egy halott férfi még hónapokig szerepelt a listán. Sőt olyan is, aki ellen időközben visszavonták az elfogató parancsot, de a nevét nem törölték, és persze újra elfogták. Azoknak, akiknek a két szegedi rendőr tett a kezére bilincset, a 80 százaléka férfi volt.

Szegedtől legmesszebb egy volt cselgáncsost kapcsoltak le, az összes közül ő volt a legerősebb, a legkeményebb, a legveszélyesebb. Egyébként a véletlen játszotta a kezükre a férfit, aki az egyik szegedi szórakozóhelyet a biztonsági őrökkel együtt egyedül törte össze. Aznap Albert Attila és Zahuczky Balázs is Budapesten volt, a zászlós szabadságon, a főtörzsőrmester iskolában. Megbeszélték, este a Nyugatinál találkoznak. Albert Attila ismerte fel a körözött és veszélyes bűnözőt, nyomban segítséget kértek fővárosi kollégáiktól. Zahuczky lépett oda hozzá, az exsportoló „nem találta" az igazolványát, de kapásból sorolta az adatait. Persze álnevet mondott. 3 év 4 hónap börtön elől menekült.

A legérdekesebbek között említették annak a férfinak az elfogását is, akit egy szegedi uszodából „halásztak" ki. – Ő úszott az egyik, én a másik pályán. Amikor a medence végénél mind a ketten megálltunk, mondtam, hogy rendőr vagyok, egyúttal kimutattam a parton álló Balázsra. Nem ellenkezett – elevenítette fel a történteket Albert Attila.

Leghosszabb és legrövidebb körözés

A leghosszabb ideig, négy év nyolc hónapig egy szegedi férfinak sikerült menekülnie. Tudták, hogy alkalmanként hol bukkanhat fel, sokszor órákat vártak rá. Végül Újszegeden fogták el. A legrövidebb időn belül egy Németországban bankkártyákkal elkövetett csalássorozat miatt keresett férfit kutattak fel és kaptak el. A nemzetközi körözés kibocsátása után négy órával már csattant a kezén a bilincs.

Olvasóink írták

 • 15. m. 2008. szeptember 02. 19:21
  „Kedves Mindenki!
  Úgy gondolom, csak dicséret illeti a két rendőrt!Ez a két fiatal ember családot, magánéletet félre téve, a nap 24 órájában dolgozik-nem álomgázsiért!Ezt nevezem szakma- és hivatásszeretetnek.Azok az emberek, akik csak bírálják őket, és lekicsinyítik tetteiket,gondolkozzanak el!Csinálnák-e utánuk?Feláldoznák-e minden percüket munkájukért?És úgy gondolom itt nem elsősorban a "rendőrséget" kell nézni, hanem ŐKET!Őket illeti a dicséret!Örülök, hogy vannak még ilyen emberek, akik védik a mi életünket, gyerekeinket, családainkat!Mindegy, hogy nagy vagy kis BŰNÖZŐT fogtak el, a Tesco előtt vagy mögött!Kár, hogy a magyar nép mindig elégedetlen és nem tud örülni annak a kicsinek, ami van...”
 • 14. nem kell még 2008. szeptember 02. 00:41
  „Azért ez dúrva!!!! Megittam három sört és még nem kell hugyoznom!”
 • 13. Tudóska 2008. szeptember 01. 17:17
  „Ez már valami! Majdnem minden munkanapra jut egy. Kíváncsi vagyok a többiek (összesen) mennyit fogtak el? Remélem megbecsülik az ilyen dolgozókat. Ha minden körözöttet elfognának akkor nem érné meg a sok szemét bűnözőnek menekülni!”
 • 12. Robi 74 2008. szeptember 01. 16:46
  „9. Ki neked a nagy hal? Biztos a tv-ben láttad a sok okosságot a nagy hal és a kis hal eseteiről! Az se tetszene Neked, ha színes üveggel vakargatnák a s.....ed!”
 • 11. polgár 2008. szeptember 01. 13:31
  „Megdícsérni, megjutalmazni, előléptetni őket!
  Gratula!”
 • 10. katica éhes 2008. szeptember 01. 13:25
  „szeretem a körözöttet!
  aprora vágott hagymával, pici pirospaprikával........”
 • 9. Csak egyszerű csirke tolvajok voltak! 2008. szeptember 01. 13:22
  „Szerintem nagy hal nem volt közöttük. Azokat nem merik bekostolni.”
 • 8. blablah 2008. szeptember 01. 13:01
  „"....aki az egyik szegedi szórakozóhelyet a biztonsági őrökkel együtt egyedül törte össze...."
  Ezt nem teljesen ertem”
 • 7. kkj 2008. szeptember 01. 12:50
  „Elismerésem!”
 • 6. szomszédsrác 2008. szeptember 01. 12:36
  „:)))

  gyerünk Atis! :) csak így tovább!”
 • 5. fiki 2008. szeptember 01. 11:12
  „Nos! Véleményem közömbös! Ez volna dolga az összes rendörnek nem csak 2 darabnak az állománybol! Egyébként a külföldi gyorshajtókra is rá lehetne izgulni!!! Amugy az egyikkel nőtem fel a 2 közül! Mondom nem egy leányállom! Már régen is lehtett tudni hogy ilyen lesz! :) Grat azért! A TÖBBI MEG PÉLDÁT VEHETNE RÓLUK!! (rendör)”
 • 4. fikázók!! 2008. szeptember 01. 11:05
  „Basszus, nektek semmi és senki nem jó!!!
  Örüljetek, hogy vannak ilyen zsaruk!!!”
 • 3. joy 2008. szeptember 01. 10:25
  „Még jó, hogy nem rögvest a TESCO ajtóban tartóztatták le a fószert...”
 • 2. zsaruvagy? 2008. szeptember 01. 08:41
  „Ha előbb szól, vagy beszól a vécén ülő pasasnak, hamarabb végzett volna a nagydolgával! :-))))”
 • 1. mai 2008. szeptember 01. 07:22
  „A helyi rendőrséget ért korábbi elmarasztalások után most dícsérnünk kell e két derék rendőrt. Megérdemlik a kitüntető figyelmet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent a forgalom a használt kocsik Cserepes sori piacán

Szeged - Megszokásból járnak ki a Cserepes sori használtautó-piacra a tulajdonosok. Sokan csak… Tovább olvasom