Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

A reneszánsz Csapodár madárka

A Szegedi Nemzeti Színház művészeinek előadásában Ruzante pajzán reneszánsz komédiáját, A csapodár madárkát láthatja a publikum mától öt alkalommal a szegedi Anna fürdő udvarán.
Tegnap a rossz idő miatt a színház büféjében tartottak szövegösszemondó próbát az előadás szereplői. Fotó: Gyenes Kálmán
Ruzante közel fél évezreddel ezelőtt született darabja játékos kedvű, a mesterség ősi fortélyaival felvértezett színészeket és hasonlóképp játékos kedvű, nyitott szívű nézőket kíván. Lendülete magával ragadja, szárnyára veszi a közönséget, és elröpíti abba a mediterrán városkába, ahol a forróvérű leányzó, Betia (Márkus Judit) és a nem kevésbé forróvérű legények, Menato (Megyeri Zoltán) és Tonin (Pataki Ferenc) gondoskodnak a hangulatról. Ruzante szerepében Szerémi Zoltánt láthatjuk. A Janik László által rendezett produkcióban a színészek lubickolhatnak a remek szerepekben.

– A férfi-nő kapcsolat örök érvényű probléma, mindig érdekes téma. Ez a komédia arról szól, hogy három idióta férfi próbál megszerezni egy bővérű nőt. Ez rengeteg helyzetkomikumot teremt. Én a lendkerekes katonát, Tonint játszom. Janik Laci kérésére két hét alatt meg kellett tanulnom görkorcsolyázni – meséli Pataki Ferenc, aki gyerekkorában, a jégen korcsolyázott utoljára. – Végig arra vártam, hogy essek már egy nagyot, hogy átessek a tűzkeresztségen, de nem sikerült. Remélem, nem a nézők előtt a színpadon következik majd be... Néhány trükköt is megtanultam, amit szeretnék majd bemutatni. Igyekeztünk kicsit modernizálni Ruzante darabját, és valamiféle Gyalog galoppos fílinget adni az előadásnak. Dankó Pista szép nótáit is inkább poénként használjuk fel benne. Én például azt is éneklem: Hallod rózsám, Katika? Sokféle stílus keveredik a produkcióban, talán ettől is igazi könnyed, nyári mulatság lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazoltan maradtak távol

Kalmár Ferenc MKDSZ-es önkormányzati képviselő maradt a legtöbbször távol a szegedi közgyűlés… Tovább olvasom