Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

A REÖK vasárnapi, ünnepi kínálata

Szeged - Május első vasárnapján a világ szinte minden szegletében az édesanyákat köszöntik. Az ünneplésből a REÖK sem marad ki, hiszen a jelenlegi programok, kiállítások többsége a családoknak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes.
A REÖK felmérései azt bizonyítják, hogy a szegedi famíliák hétvégi programjait az édesanyák szervezik, ők a család kultúrfelelősei.
Anyák napján a REÖK kedveskedni szeretne az édesanyáknak, ezért családi jegyvásárlás esetén a nagymamák és az anyukák ingyenesen járhatják végig a kiállításokat, és részt vehetnek a REÖK-ben immáron hagyománnyá vált hétvégi tárlatvezetéseken is.

Anyák napján, vasárnap 14 órakor tárlatvezetésre és kötetlen beszélgetésre várják az érdeklődőket, ahol a Tingatinga – festmények Tanzániából című lenyűgöző és elbűvölő kiállításon kalauzol végig a tárlat koordinátora, dr. Sarungi Emőke. Figyelem, az Afrikából érkezett varázslatos képek már csak május 7-éig tekinthetők meg!

A tingatinga festők, Edward Saidi Tingatinga és követői a természet erejét és törékenységét, a falusi élet hétköznapjait és a misztikus Tanzánia történetét tárják elénk. A buja, színes alkotások egy másik világba, a titokzatos Afrikába repítenek bennünket.

Tömegek Picasso előtt. Fotó: DM/DV
Tömegek Picasso előtt. Fotó: DM/DV

Ugyanezen az ünnepi vasárnapon négy órától „Árnyak, rémek bennünk" címmel művészetterápiás kiállításra, tárlatvezetésre és beszélgetésre vár mindenkit dr. Imre Gabriella, a tárlat főszervezője, a Szegedi Pszichoterápiás Munkacsoport tagja. Olyan különleges alkotásokat ismerhetünk meg a segítségével, amelyek terápiás céllal készültek, fájdalmas kapcsolatokat, betegségeket, válságos élethelyzeteket próbáltak megfogalmazni a művészi formába öntve. Az alapos tárlatvezetésen megtudhatjuk, miért készültek ezek az alkotások, és hogyan alkalmazzák őket a szakemberek a gyógyítás során.

A Picasso és a nemzetközi avantgárd című nagysikerű kiállítás már csak május 13-áig látható, amit az édesanyák és nagymamák családi jegyvásárlás esetén szintén ingyenesen tekinthetnek meg.

(X)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy napig tart a májusünnep

Szeged - Szeged legelső lakótelepe másfél év alatt harminc esztendőt fiatalodott – az egymilliárdos felújítás végét is a majálison ünnepelte a város. Tovább olvasom