Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

A rockzenét éltetik Szegeden - már több mint száz zenész jelentkezett az ország minden részéből

Szeged - Január végéig lehet jelentkezni a SzegedRocks 2018 rendezvényre, amelyre április 1-jén kerül majd sor. Eddig a gitárosok vannak túlsúlyban.
Ahogy korábban írtunk róla, egyedülálló rockzenei flashmobot rendeznek Szegeden, amelyre már több mint száz zenész küldte be videóját. Gajda Ferenc szervezőtől megtudtuk, a bemutatkozó kisfilmek felülmúlták várakozásaikat. Azon pedig még inkább meglepődtek, hogy az ország minden szegletéből jönnének a rendezvényre.  
 

Érkezett videó többek között Ózdról, Tatabányáról, Szombathelyről és még a Vajdaságból is. Összesen négy dal csendül fel a flashmob keretében, két világsláger és két magyar, ezeket kell a jelentkezőknek megfelelően interpretálniuk. Erre négy kategóriában van lehetőségük, január 31-éig várják az énekesek, dobosok, basszusgitárosok és gitárosok jelentkezését, jelenleg ez utóbbiak vannak túlsúlyban.

Az esemény célja, hogy az ország rockzenészei kortól és nemtől függetlenül együtt zenéljenek. A beérkezett videófelvételeket egy nyolcfős zsűri már folyamatosan értékeli, két héten belül értesítik a  zenészeket. Magyarország legnagyobb zenei villámcsődületére a közönséggel együtt több ezer főt várnak.

A főszervező elmondta, április 1-jén tartják majd szekciónként a próbákat, délután a villámmegmozdulást követően késő estig koncertek szórakoztatják a nagyérdeműt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra elnapolták a plakátrongálás miatt indult pert - nem állapítható meg, ki a károsult

Újra elnapolták a plakátrongálás miatt indult pert - nem állapítható meg, ki a károsult
Továbbra sem állapítható meg, hogy ki a károsult, ezért napolta el a Szegedi Törvényszék Kékesi Márk és Szalai Balázs rongálás miatt indult perét pénteken. Tovább olvasom