Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

A rókusi erdőben találta meg iratait, bankkártyáját

Szeged - A rókusi erdő egyik bozótosában találta meg ellopott iratait Ördög Norbert. Okmányok helyett mi mobiltelefonok SIM-kártyáit láttuk a földön elhajítva.
A Franciahögy lakópark mögötti erdőben, egy földkupac alatt találta meg személyes iratait és bankkártyáját Ördög Norbert. A férfi övtáskáját okmányaival együtt kedden késő délután lopták el a lakásából.

– Az ajtó be volt csukva, de a kulcsot nem fordítottam rá a zárra. Mikor indultam volna, a fogason hagyott övtáskámnak csak a hűlt helyét találtam – mesélte. A férfi először lakásában kereste táskáját, de sehol sem találta. – Ezután úgy okoskodtam, hogy ha valaki ellopta, az minél hamarabb szeretne szabadulni a bűnjeltől. Ezért előbb a környező játszóterekre mentem le, de túl forgalmasnak találtam őket. A kiserdőbe ezt követően tértem be, ahol szemét, kibelezett számítógép, több női retikül látványa fogadott – emlékezett vissza a férfi, aki nem sokkal később az egyik bozót alatt megpillantotta oldaltáskáját.

Ismerik őket

A rendőrség a hajléktalanokkal szemben is csak abban az esetben jár el, ha törvénysértés gyanúja merül föl. Az adott területeken szolgálatot teljesítő rendőrök általában személyesen ismerik ezen (hajléktalan) személyeket. Amennyiben olyan bejelentés érkezik a rendőrségre, hogy valamilyen jogsértés történt, és az elkövetéssel összefüggésbe hozható egy ilyen életmódot folytató egyén, úgy a rendőrség a szükséges lépéseket megteszi – tudatta lapunkkal M. Toronykőy Márta rendőrségi szóvivő.

– Mivel egy sátrat is láttam, attól tartottam, hogy még ott lehetnek a tolvajok, ezért nem mentem tovább. Három ismerősömet riadóztattam, velük tértem vissza. Az övtáskámtól nem messze hevert a pénztárcám is, míg az irataimat egy földbucka alatt találtuk elrejtve. Végül csak a bukszámban tartott kétezer forintomnak veszett nyoma – mesélte a férfi.

Norbert ezután felhívta a rendőröket, akik egy óra múlva kopogtattak lakásán. – Az egyik felvette a jegyzőkönyvet, míg a másik kettő azt mondta, bemennek az erdőbe. Öt perc múlva már mindannyian az autójukban ültek és elhajtottak – beszélt a férfi, aki szerint az egyenruhások ennyi idő alatt a sátorig sem juthattak el.

A piarista gimnázium mögötti erdőben ezúttal nem iratokat, hanem mobiltelefonok SIM-kártyáit találtuk a földön eldobva. A felállított sátor azonban üres volt. Norbert megmutatta azt a helyet, ahol rátalált értékeire. A bozótosban tábortűz maradványaira, friss kenyérre és két villára bukkantunk.

Mint arról alig egy hónapja beszámoltunk, ebben az erdőbe lakott az a négytagú família, akiknek három év körüli fiára a Kukorica utcában talált rá egy fiatal pár. Pálfy Dánielről azt hitték, elveszett, de utóbb kiderült, a rókusi erdőben él testvérével és szüleivel. Cikkünk nyomán a gyerekeket magához fogadta a nagybátyjuk, és úgy tudjuk, a felnőttek is elköltöztek a kalyibából. A tegnapi látványból ítélve az erdőnek hamar új lakói lettek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyűjtőszigetek, hulladékudvarok Szegeden

Szeged - Szegeden és huszonöt kilométeres körzetében huszonhét hulladékudvar és hetven gyűjtősziget… Tovább olvasom