Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

A román uniós csatlakozás hatásai

Románia uniós csatlakozásával kapcsolatos határrendészeti és bevándorlási kérdésekről tárgyalt tegnap a Csongrád Megyei Közgyűlés Európai Ügyek Bizottsága.
Románia uniós csatlakozásával kapcsolatos határrendészeti és bevándorlási kérdésekről tárgyalt tegnap a Csongrád Megyei Közgyűlés Európai Ügyek Bizottsága. – A bizottság a jogi háttérről, gyakorlati tudnivalókról kívánt tájékozódni, hiszen januártól egy szabadabb, érdekesebb világ köszönt ránk – mondta Kozma József, a bizottság elnöke. Márkus András dandártábornok arról beszélt, hogy a vámhatár ugyan megszűnik a két ország között, de mobil ellenőrző csoportok felügyelni fogják a jövedéki termékek kereskedelmét.

Petrik Orbánné, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának igazgatója elmondta, a vízumok érvényességi idejükig felhasználhatók, külön intézkedésre januártól nincs szükség. A határellenőrzésben jelentős változások lesznek – mondta Jakub Lajos alezredes, az Orosházi Határőr Igazgatóság Határrendészeti Osztályának vezetője. Közös ellenőrzést vezet be Magyarország és Románia, azaz egy helyen egy megállással, mindig a beléptető állam területén ellenőriznek. Kivéve Nagylak, Ártánd és Gyula, itt minden esetben a magyar oldalon állítják meg a kamionokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelték az építményadót is Szegeden

Legutoljára 2005 januárjától emelkedett a vállalkozásokat sújtó építményadó, évente és… Tovább olvasom