Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

A rossz csoki nem a megyében volt

A fogyasztóvédelmi főfelügyelőség tévés nyilatkozatáról a jereváni rádió jut eszünkbe: romlott csokit ugyan találtak az ellenőrök, de nem Csongrád megyében. A fokozott razziák folytatódnak.
A közszolgálati tévé kedd esti híradójában a fogyasztóvédelmi főfelügyelőség igazgatója elmondta: ellenőreik Bács és Csongrád megyében ismét találtak átcímkézett termékeket. Wittich Tamás meg is mutatta azt a barna pralinés dobozt, amelyen, mint mondta, „világosan látható, hogy lemosták a címkét. Átcímkézéssel egy új minőség-megőrzési határidőt tüntettek fel."

Tegnap mi is meg akartuk találni a romlott csokit.
A megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség nem tudott a nagy fogásról. Más hatóságoknál sem találtuk nyomát ilyen razziának. Hofi Géza szavaival: megtudtuk, ami ránk tartozik, vagyis semmit. Végül órák múlva az országos főfelügyelőségen kiderült, a főigazgató tévesen tájékoztatott. Az igaz, hogy a hamisított áru az egri Primcsoki Kft. Turist néven forgalmazott pralinéja, de nem Csongrád, hanem Heves megyében találtak belőle.

Kotyvalékgyár

Összevont hatósági razziát hívott össze az állat-egészségügyi állomás a lapunk által már bemutatott Arany Delikát Kft. savanyúságkotyvasztó üzemébe. Ezúttal a szakhatóságok Takó Gusztáv öttömösi telepét vizsgálták meg újra, amely ellen zárfeltörés miatt büntető eljárás is folyik. Illegális gyártás ezúttal nem volt. A több mint nyolcvan tonna zárolt savanyúságot megtalálták, de alaposan átpakolva. A hatósági eljárások folyamatban vannak.

Ellenőrzések természetesen Csongrád megyében is vannak. Az állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző állomás megyei intézete már négy hete vizsgál szezonális termékeket. 23 megyei gyártónál 135 terméket, 147 kereskedőnél pedig 526 áruféleséget néztek meg. Eddig összesen 107,5 kilónyi árut koboztak el a megyei piacokon, gyorsbüfékben és boltláncokban. Ezt a mennyiséget megsemmisíttették. Volt közötte például romlott kenőmájas, disznósajt, tejtermék, büdös pisztráng és kárász, jelöletlen vagy sérült baromfi- és tőkehús, réteslap, parajpüré, krokett. A M.E.G.A. cégcsoport hamis címkés élelmiszerszemetéből tizenkilenc tonnányit foglaltak le az üzletekben.

A megyei fogyasztóvédők szintén találtak „megás" árut. Összesen harminc tonna müzlit, jegeskávéport, májkonzervet vonattak ki a forgalomból 2,5 millió forint értékben a Spar, a CBA, a Penny Market, a Plus és a Tesco áruházaiban.

A tisztiorvosi szolgálat élelmiszer-ellenőrei egy hete vizsgálják a karácsonyi termékeket. 64 gyártót, kereskedőt és vendéglátóhelyet néztek meg. 24 helyen bírságoltak, elsősorban lejárt szavatosságú áruért. Közel kétmillió forint minőségvédelmi bírságot számláztak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös lovas turisztika

Újszentiván és Tiszasziget önkormányzata összefogott, hogy egy szinte érintetlen környezetben,… Tovább olvasom