Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

A rossz talaj miatt törhette lábát a ló

Ópusztaszer - Eltörte a lábát Cegléd lova a szombaton rendezett Nemzeti Vágta egyik előfutamában Ópuszaszeren – számoltunk be a sajnálatos esetről hétfőn.
A szervezők a verseny napján az alábbit közölték velünk: az állatra a verseny előtti napon került fel a patkó, és nem tréningezték megfelelően. A ló tulajdonosa telefonon reagált a fentiekre. Elmondása szerint nem igaz, hogy az állatot nem tréningezték megfelelően, a pálya volt rossz minőségű és gödrökkel teli. Ezt jelezték is a szervezőknek, de a versenyt ennek ellenére megtartották. A magyar derbi bajnok lovat, amely tulajdonosa szerint az első kört 47 másodperc alatt teljesítette, sajnos el kellett altatni. Az állat gazdájának állítása szerint ilyen csúcsteljesítménynél elég egy kis gödör, amibe ha az állat belelép, megtörténik a baj. A hibáért az érintettek és olvasóink elnézését kértük.

Solymosi Bertold, az elaltatott ló tulajdonosának szavaira reagálva elmondta: a ló bukása előtt senki nem tett panaszt a pálya minőségére, a versenyzők mind aláírták a pályaelfogadási nyilatkozatot. Egy héttel ezelőtt az ugyanitt tartott Nyeregszemlén száznál is több ló nyargalt: egynek sem lett baja. A szervezők kezdeményezik: hivatalosan vizsgálják ki a legapróbb részletekig a baleset körülményeit.

Olvasóink írták

 • 12. heró 2011. augusztus 16. 22:40
  „Ez az egész G. Péter agyszüleménye, és csak is az ő hírnevét és pénztárcáját gyarapítja! Én személy szerint eddig sem tartottam sokra G. Pétert, a csak is lopott zenéivel együtt!”
 • 11. CID 2011. augusztus 16. 22:25
  „Szerencsétlen lovat sajnálom, de nagyon. A rendezőket, meg a.<moderálva> gazdáját is seggbe kellene rúgni, ha már ilyen szar pályán indította..................”
 • 10. CID 2011. augusztus 16. 22:23
  „Ez az egész vágta, úgy állatkínzás, ahogy van ( emberek is szívnak, de ők saját akaratukból, szóval nem lényegtelen ) . Értem én, hogy nagy pénz van benne, meg nagy dicsőség, de jó lenne ha a városok a saját faszukkal vernék a csalánt.
  saturnus : azért, gondold végi, mi a különbség a vágta, meg a pusztán való lovaglás között, aztán írj hülyeségeket.
  Személy szerint, egyszer láttam a vágtát élőben, többet sem akarom, s javaslom a megszüntetést jelen körülmények között.”
 • 9. saturnus 2011. augusztus 16. 17:21
  „Ugyan már amikor kint a mezőn meg a szántáson lovagolnak akkor előttük viszintesre egyengetik a talajt?!!!”
 • 8. onono 2011. augusztus 16. 13:41
  „A nyargalás és a galoppozás között van némi kis különbség. Hát de te tudod Bertalan, te szakma béli vagy. :D De ha nem, segítek: van egy kis sebesség különbség (úgy vagy 40 km/óra pluszba). És a több százan azon a kis körön egyszerre nyargalásztak? Ez komolyan kezd egy cirkusz lenni és ez röhejes.”
 • 7. LV-426 2011. augusztus 16. 13:16
  „A szervezők ne tőlünk, hanem a lótól kérjenek elnézést!”
 • 6. greg 2011. augusztus 16. 09:36
  „Nem feküdt neki apáink földje. Biztos valami zebra is lehetett benne.”
 • 5. k.1 2011. augusztus 16. 07:58
  „Köszönöm az újságnak én és a ló nevében a helyreigazítást és hogy megengedte, hogy a másik fél is elmondja szabad véleményét.”
 • 4. CID 2011. augusztus 16. 07:13
  „Na szép, csóró ló. Egyébként sincs semmi értelme ennek a szarsagnak, így meg pláné :(”
 • 3. EricNavet 2011. augusztus 15. 23:13
  „Én azt gondolom hogy egy elnézést kéréssel nem lehet feltámasztani egy lovat! A tulajdonos helyében én beperelném a szervezőket!!!”
 • 2. macs 2011. augusztus 15. 22:42
  „Már megint az emberi felelőtlenség álozata lett egy állat. :-(”
 • 1. onono 2011. augusztus 15. 22:16
  „Köszönöm az újságnak, hogy legalább helyére tette ezt az arcátlan dolgot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kincset ér a haj

Szeged - Miért szakosodtak hajlopásra a houstoni rablók? Mennyibe kerül egy jó paróka? Tovább olvasom