Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

A Rudolf lesz a sláger a szabadtérin

A tervek szerint jövő nyáron hét produkciót kínál majd összesen tizenhét előadásban a Szegedi Szabadtéri Játékok. 2006 slágere várhatóan a világpremierként színpadra kerülő Rudolf című musical és a visszatérő Csárdáskirálynő lesz. A Dóm térre szóló belépőjegyeket december 1-jén kezdik árusítani.
Juronics Tamás Új világ című táncshow-jának felújításával kezdődik a 2006-os fesztivál. Fotó: Karnok Csaba
A következő szezon sztárja minden bizonnyal a Rudolf lesz – világpremier a szabadtérin. A Broadway egyik legsikeresebb szerzője, a Jekyll és Hyde komponistája a Habsburg trónörökösről és a mayerlingi tragédiáról írta a Rudolf című darabot, amely világsikernek ígérkezik: július 28-án a Budapesti Operettszínházzal közösen, Kerényi Miklós Gábor rendezésében tartják Frank Wildhorn új musicaljének szabadtéri világpremierjét.

Juronics Tamás 2004-ben nagy sikerrel bemutatott Új világ című tüzes-vizes táncshow-jának felújításával július 7-én indul a Szegedi Szabadtéri Játékok 2006-os előadássorozata. A Szegedi Kortárs Balett Ágens és a szimfonikusok közreműködésével, Dvorák muzsikájára táncolta a különleges, kétrészes darabot. A fesztivált működtető kht. igazgatója, Bátyai Edina az 1984-es István, a király óta nem tapasztalt akkora érdeklődést szabadtéris produkció iránt, mint tavaly a Csárdáskirálynő iránt. Alföldi Róbert sztárokat felvonultató operettrendezése ezért ugyancsak visszatér: július 14-étől három előadásban kerül színpadra.

Augusztusban tartják a hagyományos Dómdixie-gálát, valamint az ingyenes ajándékkoncertet is, majd augusztus 18-ától három estén át játsszák nemzeti operánkat, a Bánk bánt. A főszerepeket sztárénekesek alakítják majd, de erről még tartanak a tárgyalások. A szerződések aláírása után hamarosan sajtótájékoztatón számolnak be a részletekről.

– Hálás vagyok a közgyűlésnek, hogy előrehozta, és már szeptember végén megtárgyalta a 2006-os üzleti tervünket. Az önkormányzattól jövőre is 250 millió forint támogatásra számíthatunk. A Nemzeti kulturális alapprogram (NKA) nemrégiben írta ki egymilliárd forintos pályázatát a fesztiválok számára, azt reméljük, jelentős összeget sikerül elnyernünk. 195 millió forint jegyárbevételt tervezünk, így lassan körvonalazódik az az összeg, amellyel a jövő évi költségvetésünkben számolhatunk – mondta Bátyai Edina, aki azt is elárulta: szerződést kötnek egy nagy nyugat-európai hálózattal rendelkező külföldi utazási irodával. A cég vállalta: Németországból és Ausztriából úgy hoz turistacsoportokat Magyarországra, hogy programjukban szerepel egy Dóm téri előadás is.

A szegedi jegyirodában, az interneten és a lottózókban december 1-jén kezdik árusítani a jövő nyári belépőjegyeket. Az átlaghelyár nem emelkedik, csak egyes szektorokban várható belső árkorrekció. A szabadtéri vezérkara arra számít, hogy a Csárdáskirálynő és a Rudolf jegyei hamar elfogynak. Az M5-ös autópálya átadásától azt várják, hogy a budapestiek is nagyobb kedvvel jönnek majd Szegedre, hiszen az előadások után másfél óra alatt hazaérhetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emberi jogi bírósághoz fordult Bartosné

Az emberi jogi bírósághoz fordult a szegedi önkormányzat városgondnokságának volt dolgozója, aki az… Tovább olvasom