Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

A rumos holttest

Folyamatban van a régi ügy anyagának keresése – mondta a hét végén érdeklődésünkre Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Ilyen esetünk nem volt – jelentette ki ugyancsak tegnap Szőke Péter nyugalmazott szegedi rendőrkapitány. Mindketten a rumban pácolt szegedi hulla ügyéről beszéltek.
A Zsaru Magazin 16. számában megjelent egy hihetetlen történet arról, hogy egy szegedi családi ház átépítésén dolgozó munkások találtak egy hordó rumot a pincében, és addig iszogattak belőle, míg elő nem bukkant – egy meztelen holttest. A halott férfi állítólag diplomata volt életében, Jamaica partjainál lelte halálát, az özvegye, egy már szintén elhunyt szegedi asszony találékonyan a hordó rumba rejtve hozta haza, hogy megússza a költségeket és az adminisztrációt. Mindezt egy szegedi rendőr százados, Pénzes Zoltán mesélte a magazinnak, amely régi különleges esetekről kérdezte. A történetet május 4-én kiadta az MTI. A brit hírügynökség, a Reuters jelentése alapján – amelyet azóta visszavont – megírták az európai és az amerikai lapok, és közülük csak néhány jelezte kételyét a történet hitelességéről, írván, hogy hasonló „városi történet" folyamatosan kering a világsajtóban.

Lapunkban mindeddig nem foglalkoztunk a témával, többféle megfontolásból. A Zsaru Magazin nem írt sem konkrét helyszínt, sem nevet, a rémtörténet hitelességét pedig nem volt nehéz megkérdőjelezni. (Például: egy 300 literes hordóba legföljebb egy törpe holttestét lehet beleképzelni, plusz rum; a létező szocializmus évtizedeiben egy diplomata halálát még rumtrükkel sem lehetett titokban tartani; hordó jamaicai rumot ide behozni sokkal nehezebb mutatvány volt, mint akár tucatnyi hullát, stb.) Mindazonáltal a rendőrségtől információt kértünk május 4-én: „nagyon régen történt" az eset – kaptuk a felvilágosítást. A hét végén újra megkíséreltük megérdeklődni, nyomára bukkant-e már a rendőrség a rumos holttest ügyének, hiszen az egyik internetes portál még lapunk szerkesztőjét is erről kérdezgette.

Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta: „folyamatban van a régi ügy keresése a Szegedi Rendőrkapitányságon". Kérdésünkre elmondta továbbá, hogy Pénzes Zoltán százados – aki azóta senkinek nem nyilatkozott – létező rendőrtiszt és saját visszaemlékezései alapján idézte fel a Zsarunak a régi esetet. Szőke Péter, Szeged nyugalmazott rendőrkapitánya viszont kitaláltnak minősítette a sztorit és kizárta, hogy ne emlékezne rá –, ha valaha történt volna ilyen a városban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa-díjas város lett Szeged

Európa-díjat kapott Szeged. Ez a legmagasabb elismerés, amit az Európa Tanács adományozhat egy… Tovább olvasom