Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

A sándorfalvi bányatóba fulladt egy férfi

Sándorfalva - Kiemelték a tűzoltóság búvárai annak az 50 esztendős férfinak a holttestét, aki vasárnap délután úszás közben fulladt egy bányatóba Sándorfalva külterületén.
A szerencsétlenül járt férfi két társával indult úszni, amikor vélhetően rosszul lett és elmerült. Ismerősei próbálták partra húzni, de nem sikerült, ezt követően értesítették a rendőrséget és a tűzoltóságot.

A férfi holttestét a tűzoltóság búvárai húzták ki a partra
A férfi holttestét a tűzoltóság búvárai húzták ki a partra

A Szegedi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. hud 2008. június 06. 16:50
  „Én meg azt kívánom Muhaha,hogy dögöljél meg egy égő házban,és úgy huzzanak ki onnan mint egy nagy dögöt.A kurva anyád!!!”
 • 43. rifleman23 2008. június 05. 18:42
  „Tisztelt Muhaha!
  Gondolom az fel sem merült benned, hogy az embernek vannak segítőkész rokonai is, de ezek szerint rád nem számíthat a családod.Mivel a tüzet nem tudtam oltani, mivel nem engedtek oda, ezért próbáltam nekik könnyebbé tenni a munkát. Remélem és kívánom, hogy soha ne tapasztald meg azt, amit én.”
 • 42. muhaha 2008. június 05. 14:37
  „Hud! Üzensz anyádnak valamit? Most végeztem vele.
  Minden hülyeséget vegyél be amit itt sírnak!”
 • 41. hud 2008. június 05. 14:14
  „muhaha!!Te hogy mekkora egy köcsög vagy!!!Az anyádat!!!”
 • 40. muhaha 2008. június 05. 13:31
  „39. Jó ember vagy. Amíg a tűzoltók az égő házadból pakoltak a garázsodba, te addig tudtál nekik kávét főzni?”
 • 39. rifleman23 2008. június 05. 12:50
  „Szerintem mindenki, aki valaha életében egy napot is dolgozott reggel 8-tól este 6-8 óráig az tökéletesen tudja, hogy mit csinálnak a tűzoltók a 24 órás szolgálatban. Pont azért pihennek bent a laktanyában, mert ha kell jóval a 100 % felett kell, hogy pörögjenek. Nekem már volt rájuk szükségem, nem kvánom senkinek, hogy tíz év munkáját lássa elégni, elázni. Teljesen ott vannak a fiúk a toppon, a lakásomból ami elégett, az összes lehetséges menhetőt kihozták. Nem eldobták az udvaron, hanem (persze az én kérésemre) bevitték a garázsba.Ahonnan kitolták a nem induló autómat, nehogy baja essen. Miközben oltották a tüzet. Nem nézek le senkit, minden szakmában vannak megkeseredett ivós emberek, de vannak profik is. A bányatóba fulladt ember csalájának őszinte részvétem, a tűzoltókat pedig Szt. Flórián óvja a bajtól. Ha valakinek szüksége lenne rájuk, semmi mást ne csináljon, mikor nála vannak, csak annyit amennyit én. Egy kávé, egy üdítő, egy pohár hideg víz, hiszen ilyenkor semmi másra nincs szükségük. Na jó talán egy nagy adag köszönömre és hálára. Miközben láttam égni a lakásomat, ha szégyen, ha nem, én sírtam és az egyik tűzoltó meg egy mentős jött oda vigasztalni. Mégegyszer köszönöm és éljenek az asztalosok, pékek, ácsok, kőművesek, hegesztők.....”
 • 38. Ful 2008. június 03. 20:56
  „És nyugodalmas szolgálatot :-)”
 • 37. .. 2008. június 03. 20:23
  „28-ashoz:
  Mi is volt annak az Eperjesi sori műintézménynek a neve? Nem Szenátor? :-)) Való igaz, hogy valamikor jóval tíz évvel ezelőtt megfordultak ott a tűzoltók néha-néha. De azoknak az időknek már réges-régen vége szakadt. Manapság reggelente szolgálatváltáskor gyakorta előfordul a szondáztatás. Biztosan tudom, hogy emiatt az utóbbi években senkit sem rúgtak ki.

  Maximálisan egyetértek azzal, hogy egy káresetnél nem szabad arra gondolni, hogy emberrel van dolgunk, amikor éppen a kocsiból vágjuk ki a sérültet, halottat.(Ezért el lehet ítélni bennünket.) Ha viszont nem így tennénk, annak a pszichénk látná a kárát. (Ahogy erre is volt már példa.) Vannak olyan kollégák akik persze nehezebben bírják az ilyen dolgokat. De senki sincs emiatt piszkálva. Ő csinál mást a kárhelyen. Mindig akad valami feladat.

  Nem hiszem, hogy bárki is nagyképű lenne csak azért mert tűzoltó. Aki az, az másért az, okkal vagy ok nélkül.

  Viszont szégyenkeznünk sem kell! Én határozottan büszke vagyok arra, hogy tűzoltó lehetek és másokon segíthetek. A tűzoltóautók oldalára is az van írva: Ha baj van segítünk.

  És végül valóban le kellene zárni ezt a vitát, igen-igen parttalanná vált, és nem is a sándorfalvi bányatóba fulladt férfiról szól.

  Jó éjszakát!”
 • 36. Ful 2008. június 03. 19:01
  „Bizony sok szakma van. A tűzoltóknak mind van. Szakma,érettségi, diploma, stb, stb. Ezekke lmegy a másodállás: építőipar, autósoktatás, biztonságiőrség, minden ami belefér. Ezértnem nézi le a tűzoltó a többi szakmát, hanem csinálja.
  A káresetek lélektanáról még csak annyit, ha azokat azélettelen, összeroncsolt,égett, stb szerencsétlen testeket embernek nézed - véged van. Csak csinálod és nem gondolsz arra,hogy egy apát,anyát vagy gyereket - vagy ami megmaradt belőle - fogsz a kezedben.
  Az csak kása húsból, csontból és bőrből. Ha megérzed az emberi mivoltát nem tudsz hozzányúlni. Sajnálom, ha néhány marha részegen a kocsmába hősködik, de hidd el 100% felett dolgoznak.
  Aki fogott már halottat - hideget vagy meleget - az tudja miről beszélek.
  A nyugdíj: 25 év szolgálatban(tűzoltóként) eltöltött idő és az 50 év betöltése a teljes.
  Számold ki 24-48-ban és add hozzá, hogy akik az elmúlt néhány évben elmentek azok még 24-24-eztek.
  A 100.000-et meg számold ki órabérreés inkábbelmész segédmunkásnak, mert az jobban fizet.
  A közlekedésrőlmeg csak annyit, a sofőr havi plusz 6-8000-ért "száguldozik 5 másik embert szállítva. Ő is retteg a kereszteződésekben, még ha neki van zöld akkor is.”
 • 35. vége 2008. június 03. 18:27
  „25 év szolgálati idő kell én úgy tudom, gondolom van akinek 45 évesen összejön, ezért írtam. Kicsit amúgy írigylem de nem rossz értelemben!

  Akik itt hozzászólnak, csak azt képzelik el, hogy ég valaki a házban ha tűzoltót lát vonulni, nem csak Ti vagytok stresszben, hanem a közlekedök is amikor meglátnak egy szirénázó monstrumot, hiszen tudjuk, hogy valaki bajban van. Ne vegyetek mindent magatokra ami itt elhangzik, mert tényleg kívülállók írogatnak.

  Sok szakma van még amire büszke lehet az ember joggal. Nem a parkolóőrre gondolok... :)”
 • 34. Valaki81 2008. június 03. 18:13
  „8-10 éve kb azok a tűzoltók mehettek be a kocsmába akik abban a "rendszerben nevelkedtek", de már azok nyugdijba mentek.
  nonszensz: a jelzés nem feltétlen jelenti minden esetben azt hogy emberi élet kerül bajba!! Lehet csak egy fa dől a házadra vagy az útra, de oda is mi megyünk.....
  Ha ezt a mondatot nem tudod értelmezni: "Ha nem hiszed, gyere és csináld velünk vagy kerülj bajba és megmutatjuk mit teszünk meg érted is" akkor ne is vitázz mert te is csak egy vagy az unatkozó kötöszködők közül.

  Azért érdekes ország, itt minden létező szakmát, hivatást bármely munkát lehordanak az emberek és megpróbálják teljesen elfeketiteni. Lassan odajut az egész hogy a "betőrővel szemben védd meg magad, ha megsérülsz gyógyitsd meg magad, ha kigyullad a házad oltsd el, ha közlekedni akarsz menj gyalog mert a buszosokat is köpködik" Hát igen ez a mi kis országunk, kicsi is meg.....”
 • 33. exluzer 2008. június 03. 18:07
  „A 45 év nyugdíjkorhatár sem semmi?????????????????????
  Ezt hol hallodtad?
  Nagyképü... Szerintem van mire!
  Szegény.. Azt nem mondtam.”
 • 32. vége 2008. június 03. 18:02
  „Szóljon már hozzá egy értelmes tűzoltó is mert ide csak nagyképű, szegény, szinte társadalmi munkás hősök írnak. Akiket én ismerek azok szerény értelmes emberek nem sztorizgatnak, nem tartják hősnek magukat és felsőbbrendűnek! Lehet, hogy ide nem is tűzoltók írogatnak. Egyébként vízbefulladt egy ember, ezzel kapcsolatban lehet a cikkhez hozzászolni...és mi lett belőle!?
  Senki nem sajnálja, hogy nem "dolgoztok" munkaidőben ha nincs vonulásotok, de ne sírjatok már, hogy kevés a pénzetek. 100 000 nettó 10 év munkaviszonnyal az nem kevés. Tényleg lehetne több is, de a rendőrök, orvosok, tanárok, ápolók, katonák, börtönőrök, hivatalnokok, politikusok, nyugdíjasok, cigányok, gyerekek eltartása igen nehéz terhet jelent az adózó lakosságra. Csak akkor jut több pénz nektek is ha beindul a gazdasági növekedés.
  A 45 év nyugdíjkorhatár sem semmi.
  És ne gyertek már a "gyere te is tűzoltónak" szöveggel, mert nem lehet 3 millió tűzoltó. Örüljetek, hogy ti azok vagytok.
  És számítunk rátok ha baj van és kelletek nagyon!!!!!!!
  A gyerekem mindig integet nektek, és mindig visszaintegettek neki!!!!”
 • 31. exluzer 2008. június 03. 17:09
  „Valta!
  Igazad van ezek mind ilyenek, sőt Én is.
  Te dolgozz látástól vakulásig minden nap, Én meg bejárok a laktanyába pihenni a maszek meló után és csak remélem hogy nem kell mellegednem a konyhaszekrényed melett..
  Nonszensz!
  Persze Én is "várom hogy valaki bajba kerüljön valaki" hiszen ez a dolgom, hogy segítsek rajta.
  240 órára ennyi a pénzünk... 30 év munka után minimálbérért dolgozni az kicsit gáz, ott az illető valamit nem jól csinált, vagy csak az adóhatósság tud ennyiről, akkor az egy bűnöző....
  Ha már ennyi hozzáértő van, szerintetek mit csináljon a tűzoltó ha nincs riasztása?”
 • 30. nonszensz 2008. június 03. 13:49
  „Micsodaaaa? Azt várjátok, hogy valaki bajba kerüljön?
  Miért mondod azt, hogy "kerülj bajba" ????


  Kevés a pénzetek, de máshoz képest "sok", sajnos mások is 30 évi munka után minimálbért kapnak 68 e.”
 • 29. Ful 2008. június 03. 13:18
  „Egész nap kiképeznek, számonkérnek; 100-adszor is megcsinálsz egy feladatot - úgy, hogy tudod: egy káresetnél szart sem ér az egész!
  Közben takarítasz, felújítasz, füvetnyírsz, megadod a tiszteletet az elöljáróidnak és várod, hogy jöjjön már egy jelzés, hogy kikerülhess a laktanyából!
  Aztán, ha jön:
  Leszakadt végtagok, szétroncsolt fejek, felismerhetetlenségig eltorzult arcok, kifacsarodott testek, semmivel össze nem hasonlítható szagok, vér, agyvelő, csontdarabok.
  Sokszor hallott utolsó mondatok, könyörgések, szidalmak.
  Néma csend vagy őrült lárma.
  Négyszer-ötször annyira vagy képes az adrenalintól mint normálisan.
  Dolgozol, mint egy állat és rettegsz, hogy valamit elrontasz.
  Elhiszed, hogy tehetsz valamit és rajtad múlik annak a gyereknek, felnőttnek vagy öregnek az élete.
  10 év után, 24-48-as beosztásban ezért 100.000-et adnak, és akkor mész szabadnapra, ha mondják.
  Vállaltuk - csináljuk.
  Ha nem hiszed, gyere és csináld velünk vagy kerülj bajba és megmutatjuk mit teszünk meg érted is. (sajnos nem vagyunk válogatósak)”
 • 28. saját szemmel láttam 2008. június 03. 13:11
  „8-10 éve történt, már a kocsma bezárt :((((
  Eperjesi sor, jön a tűzoltó autó, ritka dolog azt hittük eltévedt. Megáll a kocsma előtt és mindegyik tűzoltó (5-6) be a kocsmába gyorsan ittak 1-1 sört és robogtak tovább!!!!!!!!!!!!! Nagyon szomjasak voltak, mert mire a kocsmáros néni az utolsót felbontotta addigra az első már szállt be az autóba :D:D:D...
  Mire felocsúdtunk, hogy meghívjuk őket addigra már elrobogtak...
  Nem alkoholmenteset ittak, egészségükre. Ha a rendőrnek, katonának, politikusnak lehet akkor nekik is. Csak az asztalos, esztergályos stb nem ihat vezetés, munka közben.”
 • 27. .. 2008. június 03. 10:07
  „Hát kíváncsi lennék, hogy ugyan kik is voltak azok akik a kocsmában felhangon beszélnek meg ilyen dolgokat. Biztosan nem tapasztalt, sokatlátott tűzoltók. Már csak azért is mert egyáltalán nem jellemző az ilyen. Egyszer, mert ez szolgálati titok. Másszor azért mert ezt kibeszéljük egymás között szolgálatban. A tiszteletlenséget meg azért nem értem, mert azt hiszem a tűzoltóknál, mentősöknél jobban senki sem tudja jobban átérezni egy ember baját és ezzel nincs kedve senkinek humorizálni. Elég régóta állok szolgálatban de még egyszer sem tapasztaltam, hogy bármelyik kolléga ilyenekkel viccelődött volna. Pláne nagy nyilvánosság előtt.

  A szolgálatban eltöltött "semmittevésről" annyit, hogy ez nem igaz. Meghatározott napirend van, amiben meg van határozva, hogy mit is csinálunk ha nincs riasztás. Ebben van elméleti, gyakorlati oktatás, sport, stb. foglalkozás.
  Az éjszakai pihenő este fél tíztől van. De az az éjszakai alvás egyáltalán nem olyan nyugodt mind az otthoni. Tehát tévhit, hogy mi egész nap heverészünk.

  A másodállás sajnos igaz. Mint mindenki mi is jobb életre törekszünk, de a fizetésnek nevezett "valami" ehhez szégyenletesen kevés. Muszáj mellé dolgozni. Azt hiszem mindegyikünk szivesebben járna uszodába, konditerembe, vagy úgy egyszerűen csak lógatná a lábát, mint két szabadnapján még pluszba gányázni kelljen valahol.”
 • 26. valta 2008. június 03. 08:30
  „Nekem életre szóló negatív élmény volt a tűzoltók tiszteletlensége a halottakkal szemben, mert emberekről volt szó, nem állatokról. Én nem voltam részeg velük ellentétben, és nem csak 1 mondatot mondtak, ezért nem macskáról volt szó...tudom nem ez az általános viselkedésük, de ilyen is van!
  Ha én vagyok kocsmában akkor alkoholista vagyok, nem járok rendes emberek közé, ha a tüzoltó akkor Ő a feszültséget vezeti le ...”
 • 25. Valaki81 2008. június 02. 18:23
  „Ezért tart itt az ország, mert mindenki a másik háza táján söpröget!!

  "De szép ország": Nem minden tűzoltó lesz azonnal az érettségi után tűzoltó!! Van aki igen is tudja milyen 3műszakban dolgozni és milyen gűrcölni! Te is úgy itélkezel, hogy igazán csak felületesen ismered a tűzoltókat, annyit tudsz amennyit hallasz másoktól, mindenhol vannak rossz és jó emberek, de szerintem ha igaz is hogy van néhány rossz ember a tűzoltók körében az még mindig százszor jobb mint egy civil rossz, mert legalább ő jót tesz a munkájával - végzi a feladatát, hiába rossz a természete!!

  Azt viszont nehezen hiszem hogy szolgálatban söröznének, mert igen szigorú ma már a törvény arra vonatkozólag és nem hiszem hogy a katonai biróságot megéri egy sör!! Na meg van 48 óra sörözésre...

  Viszont "valta" is csak annyit hallott ugye hogy 2dögöt húztak ki, az eszébe sem jut hogy lehet ténylegesen állati tetem volt és azért nem kellettek a mentősök! Vagy rákérdezett hogy hé fiúk a 2dög emberi holttest volt? Viszont az se utolsó hogy a kocsmában, az egy igazán jó hely arra hogy igaz dolgokat halljunk Pffff ugyan kérlek ennyit erről... Járjál rendes helyre rendes emberek közé, ne pedig kocsmába, mert akkor lehet másképpen hallod a történetet!!”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az új fürdő harmonizál a környezetével

Szeged - Az eredetiekhez képest mára jelentősen átalakultak az épülő újszegedi gyógy-, wellness- és… Tovább olvasom