Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

A sár az úr az Etelka soron

Háborognak az Etelka sori garázsboltok tulajdonosai, mert csupa sár a környék. Az elmúlt hetekben a közelben épülő Tisza Centerhez gázvezetéket fektettek le a környéken. A kiásott gödröket ugyan betemették, ám nem döngölték le a földet – állítják az üzletvezetők.
– Körülbelül egy hónapja kezdték el a munkálatokat, a közelben épülő új bevásárlóközponthoz és lakóparkhoz fektettek le gázvezetéket. Másfél méteres gödröt ástak, amit később ugyan visszatemettek, de nem döngölték le megfelelően. Ráhajtottak a munkagépek is, ezért csupa sár az egész környék. Az üzletek előtt nem lehet parkolni, mert az autó elsüllyedne a sárban – panaszkodott az Etelka sori húsbolt üzletvezető helyettese, Tóth Mariann.

A gázvezeték építői elvonultak, a sár maradt Fotó: Segesvári Csaba

A garázsboltok bérlői kartonlapokból járdát készítettek az üzletek elé, hogy a 9-es troli és a 90F-es autóbusz megállójában leszálló utasok ne gázoljanak nyakig a sárban. – Szóltunk a művezetőnek, hogy csinálják vissza az eredeti állapotokat. Megígérték, hogy így lesz, de végül úgy vonultak le a munkások, hogy nem döngölték le a földet – magyarázta az üzletvezető helyettes.

Egy másik garázsüzlet vezetője, Kószó Tímea is el volt keseredve. – Nem elég, hogy hatalmas pocsolyák csúfítják a környéket, az üzlet is csupa sár, mert a kuncsaftjaink kényszerűen behordják a koszt. Az autóval sem tudunk parkolni, mert ha kiszállnánk belőle, nyakig sárosak lennénk – összegezte a helyzetet a fodrászüzlet tulajdonosa.

Az Égáz-Dégáz Zrt. kommunikációs munkatársától megtudtuk, hogy valóban az épülő Tisza Centerhez építették ki a gázvezetéket. A járdát és a mellette húzódó zöld sávot bontották fel, ezek a garázsoktól – a sajtófelelős szerint – több mint tíz méterre vannak. Ezek helyreállítását maradéktalanul elvégezték – vélekedett a sajtófelelős.

A kereskedők nem így látják, szerintük a kivitelező nem állította helyre a parkolót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szörp nem fűt belülről

Mazsolával vagy naranccsal, műanyag pohárban vagy bögrében: Szegeden számos helyszínen… Tovább olvasom