Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

A sebhelyes fejű és társa

Néhány sándorfalvi üzletben még két nappal a történtek után is remegő hangon beszélnek két marcona kinézetű alakról. Egy sebhelyes nyakú és fejű férfiról és nagydarab társáról, akik boltról boltra jártak, és lopni próbáltak. Volt, ahol sikerült nekik.
Belvárosi bolt Sándorfalván. Ezt az üzletet is felkeresték a tolvajok. Fotó: Segesvári Csaba
– Látja, még mindig annyira ideges vagyok, azt sem tudom megmondani, hogy a nevemet ipszilonnal vagy ível, egy pével vagy kettővel írom – fakad ki Aponyi Csillából.

A sándorfalvi Belvárosi ABC tulajdonosa hétfő dél óta rendkívül feszült. Gondolatai folyamatosan azon a két férfin járnak, akik vásárlás közben elterelték a figyelmét, és egy óvatlan pillanatban elemelték a fiókban tartott övtáskáját több mint százezer forinttal és az irataival. A fiatal nő nem szégyelli bevallani, hogy azóta fél.

Férje, Huszka Antal azt mondja, ő nem, sőt sajnálja, hogy nem találkozott a tolvajokkal, bántja, hogy csak távozásuk után pár perccel érkezett az üzletbe, így nem tudta megakadályozni a lopást.

– Miután felfedeztük, hogy elemelték a bevételt, értesítettük a rendőrséget. A feleségem egy rendőrrel végigjárta a boltokat és az üzleteket, együtt próbálták megtalálni a tolvajokat, illetve figyelmeztettek mindenkit, hogy vigyázzon. Közben én ugyanezt tettem, csak a kocsmákba, cukrászdákba mentem be – mesél a lopás utáni percekről Huszka Antal.

Sándorfalván a tolvajok nem kértek a kamerákból, mégis készültek róluk felvételek. Fotó: az üzlet biztonsági kamerája
Nagyon rövid időn belül kiderült, hogy a tolvajok szinte egyetlen belvárosi üzletet sem hagytak ki. Ahol több alkalmazott volt, elmentek, ha azt látták, hogy az üzletben biztonsági kamera van, akkor is továbbálltak.
A két férfi azonban mégsem volt eléggé körültekintő. Néhány üzletben ugyanis szemmel nem látható rejtett kamera üzemel, több is tökéletes felvételeket készített róluk.

Sándorfalván napok óta beszédtéma, hogy hétfő délelőtt két ismeretlen, nagydarab férfi boltról boltra, üzletről üzletre járt, és zsákmányra vadászott. Az egyiknek a nyakán és fején jól látható sebhely éktelenkedett. Az utca embere úgy tudja, a tolvajok tucatnyi üzletből zsákmányoltak pénzt vagy értékes árut, de egyelőre csak az biztos, hogy Aponyi Csilláéknál loptak.

A két magyarul beszélő bűnöző számos sándorfalvi üzlettulajdonosra és eladóra ráijesztett. Azóta az alkalmazottakat sehol nem hagyják egyedül, ugyanis attól tartanak, hogy a sebhelyes fejű és társa bármikor visszatérhet.


Megfigyelt tolvajok

Mindkét tolvaj magas, 190 centiméter körüli. Egyik sötét hajú, a szemtanúk szerint sötét színű farmernadrágot és farmerdzsekit viselt. Társa világos barna hajú, szemüveges, ő hétfőn barna színű felsőt hordott. A Szegedi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki felismeri a tolvajokat, tárcsázza a 107-es, 112-es számot. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérkezett Szegedre a város karácsonyfája

Tíz méter magas és több mint húszéves az a fenyő, amelyet tegnap vágtak ki, és szállítottak… Tovább olvasom