Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

˝A siker a Jóistennek köszönhető˝

Zákányszék - A zákányszéki óvodából tavaly hat kisgyermek járt hittanra. Az új hitoktató, Szabó Norbert érkezése után ez a szám ötvenre emelkedett. A vajdasági származású fiatalember szerényen annyit mondott, ő csak a munkáját végzi, a siker a jóistennek köszönhető.
– Ma megint egy érdekes történetről fogunk beszélni – kezdte Szabó Norbert, Zákányszék új hitoktatója a Zákányszéki Manó-Kert Óvoda és Bölcsőde egyik szobájában, majd félbehajtott papírlapokat osztott ki a kisgyerekeknek tegnap délelőtt.

Noé és a vízözön történetének meghallgatása után a kicsik megpróbálták lerajzolni a hallottakat. Hajót, sötét esőfelhőket és állatokat. A legbőbeszédűbb kisfiú úgy döntött, istent rajzolja le, egy másik egy tyúkot vetett papírra.

A helyiek közül többen úgy fogalmaztak, a zákányszékiek megrohanták a templomot az új plébános és hitoktató érkezése után. A szabadkai Szabó Norbert júliusban költözött Szegedre. – Az isteni gondviselésnek köszönhetően kerültem Zákányszékre, itt volt rám szükség. Mindenki nagyon kedves, elfogadtak. A plébánosommal is jó a kapcsolatom – mondta miközben az óvodából átsétált az iskolába.

˝A siker a Jóistennek köszönhető˝. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A Vajdaságból érkezett 28 éves fiatalember az idei tanévtől látja el a hitoktatói teendőket a helyi iskolában és az óvodában.

– Szerettem volna gyerekekkel foglalkozni. Történelmet és földrajzot szerettem volna tanítani, de isten jobbnak látta, ha a hitre nevelem a gyerekeket – fogalmazott.

Egy hónapja, szeptember első vasárnapján, az ifjúsági szentmise végén a hitoktató megáldotta a kisdiákok iskolatáskáját. Azt mondta, a Vajdaságban ez korábban is szokás volt. A táskaszentelés után palacsintára látta vendégül a gyerekeket. Míg tavaly csak hat óvodás járt hittanra, Szabó Norbert érkezése után ez a szám ötvenre emelkedett. A fiatalember erre szerényen annyit mondott, ő csak a munkáját végzi, a siker a jóistennek köszönhető.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kothencz János lemondta a pénteki nyilvános vitát

A Fidesz polgármesterjelöltje rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be. Botka László elmondta, Kothencz megfutamodott, ezek után nincs érteme a vitának. Tovább olvasom