Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

A Somogyi-könyvtár elé parkolt az Aranybusz - fotók

A Somogyi-könyvtár elé parkolt az Aranybusz - fotók
Arany János életművének legismertebb alkotásait interaktív kiállítás formájában költöztette egy autóbusz utasterébe a Petőfi Irodalmi Múzeum.
Arany János busza, amely tavaly július óta járja a Kárpát-medencét, leparkolt a Somogyi-könyvtár elé hétfő reggel. A költő életművének legismertebb alkotásait interaktív kiállítás formájában költöztette egy autóbusz utasterébe a Petőfi Irodalmi Múzeum.
 
Mindent a kéznek: a Maroslelei Általános Iskola felső tagozatosai nem mindennapi kiállításon vehettek részt a Somogyi-könyvtár előtt. Fotók: Frank Yvette

– Körülbelül a 150. hely Szeged, ahova ellátogat ez az Arany 200 busz. Mindennap más városba vándorol a mozgó tárlat a nagy érdeklődés miatt – mesélte lapunknak Takács Erika, az Arany 200 busztárlat koordinátora.
 

– A Petőfi Irodalmi Múzeum már korábban is szervezett hasonló évfordulós kiállításokat, ez a negyedik a sorban. Törekedtünk a minél nagyobb interaktivitásra. Minden szövegélményhez kicsit meg kell küzdeniük a látogatóknak, ezzel válik testközelivé a kultúra – magyarázta a kiállítás koordinátora.
 

– Monitorok, játékok, audiovizuális eszközök segítségével igyekszünk minél gazdagabb élményt nyújtani, ezért is tudjuk hatékonyabban bevonzani a Z-generációt. A kiállítás vendégei például számítógépes kar segítségével mutathatják meg, hogy merre van Buda, erejüket és ügyességüket próbára téve – mondta Takács Erika. A kiállítást vasárnap 8–18 óráig tekinthetik meg az érdeklődők.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden a Fideszre szavaztak a legtöbben: grafikonok, eredmények

Szegeden a Fideszre szavaztak a legtöbben: grafikonok, eredmények
B. Nagy László, Farkas Sándor és Lázár János is fölényesen nyerte a körzetét. Tovább olvasom