Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

A sportcsarnokban még nem volt ilyen monstre rendezvény

A lapunk szervezte lakodalmas zenekarok fesztiváljának döntőjét holnap 18 órától rendezzük az újszegedi sportcsarnokban. A megújult csarnokban még nem volt ilyen nagyszabású rendezvény. A színpadot már ma elkezdik építeni. A zsűritagok szerint fergeteges hangulat és magas zenei színvonal várható.

A megújult újszegedi sportcsarnokban még nem volt olyan nagyszabású színházi előadás és koncert, mint amilyen pénteken lesz a lapunk által szervezett lakodalmas zenekarok fesztiváljának döntője. Gusztus Gábor, a városi sportigazgatóság szervezési igazgatóhelyettese elmondta, 2001 óta nem lépett még fel nyolc együttes egymás után. A lakodalmas fesztivál minden eddigi rendezvénynél nagyobb lesz, ezért az igazgatóság már ma este megkezdi a színpad építését, hogy minden rendben legyen a pénteken délután 6 órakor kezdődő döntőre, amelyen nyolc zenekar versenyez.

Érkezési sorrendben

– A száz négyzetméteres dobogó kialakításával készen kell lennünk pénteken reggel 6 órára, mert ekkor kezdik a hang- és fénytechnikát szerelni – jelentette ki az igazgatóhelyettes.

A nézők érkezési sorrendben foglalhatják el a helyüket. A csarnok bejáratát a verseny előtt másfél órával, azaz délután fél 5-kor nyitják ki, érkezési sorrendben lehet helyet foglalni. Csak a színpad mögötti szektor lesz lezárva, de ezt a küzdőtéren elhelyezett széksorok helyettesítik.

Az már biztos, hogy telt házas lesz a rendezvény, hiszen elővételben szinte minden jegy elkelt. Csak összehasonlításul: még egy Pick Szeged–Barcelona kézilabda-mérkőzés előtt sem fogytak ilyen ütemben a belépők, pedig ott is tolongtak az emberek az elővételi pénztáraknál.

A fesztivál programja

16.30: Kapunyitás
18.00–18.10: Köszöntő
18.10–19.25: Négy zenekar 15 perces műsora
19.30–19.40: A Csermák Hangszerüzlet hangszerbemutatója
19.40–20.00: Az Ezer Arc divatbemutatója a Context és az Ara menyasszonyi ruhaszalon kínálatából
20.00–21.15: Négy zenekar 15 perces műsora
21.20–21.50: Bódi Guszti és a Nagyecsedi Fekete Szemek műsora
21.50: Eredményhirdetés, díjátadás
22.00: Örömzene a nyolc zenekar közreműködésével

A 230-250 perces műsor idején, aki kedvet kap, táncra is perdülhet.
Összesen három táncparkett áll majd a mulatók rendelkezésére: egy-egy a színpad két sarkánál a kivetítők előtt, egy pedig a küzdőtéren, a széksorok mögött. Aki megszomjazik, a csarnok első emeletén is talál büfét, de természetesen a megszokott helyen, a bejárattal szemben is árulják a frissítőket.

Nemcsak a döntőbe jutott nyolc együttes várja nagy izgalommal a döntőt, hanem a zsűri hat tagja is. Az elnök, Pálinkó Lujza táncművész azt reméli, hogy a zenekarok több műfajban is bemutatják tudásukat.

– Mint ahogy az elődöntőkben is hangsúlyoztam, nálam az a zenekar a nyerő, amelyik különböző stílusú zenékkel teremti meg a hangulatot – jelentette ki Pálinkó Lujza. Szinte ugyanezt hangsúlyozta Bódi Guszti is, aki nemcsak zsűritag lesz, hanem a Nagyecsedi Fekete Szemekkel félórás műsor is ad a verseny végén.
– Szeretném hallani azokat a nótákat is, amelyeket a zenészek őseiktől hallottak és amelyek tükrözik a térségük kultúráját. Természetesen a modern számok sem hagyhatók ki a repertoárból – mondta Bódi Guszti, aki biztos benne, hogy fergeteges lesz a rendezvény. Ezzel a megjegyzéssel egyébként a többi zsűritag is egyetért.

Székhelyi József, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója külön hangsúlyozta:
– A Délmagyarországnak ezzel a kezdeményezésével sikerült feléleszteni kulturális örökségünk egyik részét. A lap e speciális műfaj reneszánszát is elindította.

A műfaj legjobbjai kerültek a fináléba


Kiszin Miklós, a Molnár Dixieland Band nagybőgőse, zenetanár biztos benne, hogy nagyon jó zenét hall majd a közönség, hiszen a műfaj legjobbjai kerültek a fináléba.
– Meggyőződésem, hogy a közönség nagyon élvezi majd a monstre műsort és nem mindennapi élménnyel távozik. A rendezvény bizonyíthatja, hogy ebben a műfajban is lehet színvonalat produkálni – érvelt Kiszin Miklós. A Gőzerő együttes vezetője, Szurdi Miklós azt emelte ki, hogy ilyen nagyszabású élő televíziós közvetítés még nem volt Szegeden zenei eseményről.

Szoros eredmény várható


– Olyan tökéletes megszólalást várok a zenekaroktól, ami méltó a világvezető hangtechnikához. A körülmények adottak, az együttesek bizonyíthatják tehetségüket – mondta a zenetanár. V. Fekete Sándor, lapunk főszerkesztő helyettese, a lakodalmas fesztivál ötletgazdája a versenyjelleget ecsetelte:

– A négy elődöntő szoros eredményekkel zárult. Hasonlóra lehet számítani a gálán is. Ezért is döntöttünk úgy, hogy először pontozzuk az együtteseket. Majd a legjobb négy zenekar közül a zsűritagok titkos szavazással döntik el az első hely sorsát.

SMS-szavazás

A közönség és a Szegedi Városi Televízió nézői SMS-ben szavazhatnak a fellépő zenekarokra, mivel a tévé élőben közvetíti a rendezvényt. A legtöbb voksot kapott formáció tagjai egy-egy Samsung X510 típusú kamerás mobiltelefont kapnak ajándékba. A szavazáshoz nem kell mást tenni, mint a 06-91/332-510-es telefonszámra elküldeni az együttes hatbetűs kódját az alábbiak szerint: Atlantic együttes: ATLANT. Dél-Alföldi Négyesfogat: DELALF. Gera Fivérek: GERAFI. Kasza Béla és zenekara: KASZAB. Martonosi Révész Együttes: MARTON. Nefelejcs együttes: NEFELE. Parti Team Band: PARTYT. Party zenekar: PARTYZ. Az SMS díja 125 Ft + áfa. Az SMS-ben szavazók között egy 50 ezer forint értékű családi vacsorameghívást sorsolunk ki, amelyet a Roosevelt téri vagy a Fehértói halászcsárdában válthatnak be. Ezenkívül 10 darab Délmagyarország ajándékcsomag is gazdára talál.

Pontozás

A lakodalmas zenekarok fesztiváljának döntőjén hattagú lesz a zsűri. Elnök Pálinkó Lujza táncművész, tagok: Székhelyi József, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, Kiszin Miklós, a Molnár Dixieland Band nagybőgőse, zenetanár, Szurdi Zsolt, zenész, zenetanár, V. Fekete Sándor, a Délmagyarország és a Délvilág főszerkesztő-helyettese, valamint Bódi Guszti. Minden zenekar produkciója után a zsűri 3-3 tagja mond véleményt, majd külön-külön 1-től 10-ig pontozzák a produkciót. A nyolc zenekar fellépése után részeredményt hirdetünk: a négy legtöbb pontot kapott zenekar marad versenyben. A négy zenekar közül választja ki a zsűri minden tagja azt az egyet, amelyiket a legjobbnak gondol. A közönség a zenekarokra SMS-ben szavazhat. Az SMS-szavazatok nem csak a közönségdíjat döntik el. A zsűri tagjainak voksa mellett egy szavazatot kap a továbbjutott négy együttes közül az, amelyik a közönségtől és a nézőktől a legtöbb voksot gyűjtötte be. Bódi Gusztiék koncertje után kihirdetjük, melyik zenekar kapja a közönségdíjat, ki végzett a második helyen, és melyik formáció a győztese lakodalmas fesztiválunknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellentmondásos vallomások Kurai András perében

Várhatóan júniusban hirdetnek ítéletet a Pénzes Henrietta megölése miatt indított büntetőperben. A… Tovább olvasom