Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

A Strabag végezheti 618 millióért a munkát: felújítják a Kollégiumi utat

Hamarosan elkezdődik a Kollégiumi út felújítása, miután erről március 18-án szerződést kötött a megrendelő önkormányzat és a Magyar Közút Zrt., valamint a kivitelező Strabag Kft. - derült ki a Közbeszerzési Értesítőből. A projekt nettó 618 millió forint uniós pénzből készülhet el.
Mint megírtuk, Szeged egyik legrosszabb állapotban lévő útjára korábban kétszer írtak ki közbeszerzést, eredménytelenül. A teljesen lepusztult Kollégiumi úton jelenleg csak helyenként látható az egykori aszfalt maradványa, por és gödrök borítják. Gyakorlatilag újjá kell építeni.

 A beruházás a Kollégiumi út felújítása mellett magában foglalja a Dorozsmai út–Fonógyári út közötti útszakasz – beleértve a Kollégiumi út–Fonógyári út csomópontját – rekonstrukcióját és kiépítését több mint 12 ezer négyzetméteren, 4400 négyzetméter járda építését, a közvilágítás, az esővízgyűjtő csatorna kiépítését, a faültetést (385 darab), cserjetelepítést (1341 darab) és a gyepesítést is 22,5 ezer négyzetméteren. 
A munkaterület egy részét már kijelölték, fél év múlva elkészülhet a beruházás. Fotó: Karnok Csaba
A munkaterület egy részét már kijelölték, fél év múlva elkészülhet a beruházás. Fotó: Karnok Csaba
Szerda délután a helyszínen azt láttuk, hogy a kivitelező már hozzákezdett a munkaterület kijelöléséhez. A munkára 180 napja van a Strabagnak, majd a műszaki átvétel után további 5 évig garanciálisan kell azt javítania, ha szükséges.

A munkaterület egy részét már kijelölték, fél év múlva elkészülhet

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerb és horvát szecessziós építészet a Széchenyi téren - Fotók

Szerb és horvát szecessziós építészet a Széchenyi téren - Fotók
Az eszéki és szabadkai szecessziós építészeti alkotások fotóiból nyílt kiállítás vasárnap délután a… Tovább olvasom