Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

A szabadtéri sztárjai a REÖK-ben

Szeged - A Szegedi Szabadtéri Játékok és a REÖK kínálata szorosan összekapcsolódik. Az előadások főpróbáit megelőző napokon közönségtalálkozóra hívja az érdeklődőket a REÖK, ahol megismerkedhetnek a Játékok népszerű sztárjaival, alkotóival.
A fesztivál szervezői fontosnak tartják, hogy a közönség közelebb kerülhessen a produkciók alkotóihoz, résztvevőihez, akik ezzel már az előadások előtt benyomásokat szerezhetnek, háttérinformációkat gyűjthetnek, így kicsit bennfentesnek érezhetik magukat. Az interaktív talkshow-k alkalmával részleteket hallhatnak a produkciókból, és találkozhatnak majd például Kesselyák Gergellyel, Nagy Ervinnel, Pindroch Csabával, Müller Péter Sziámival, Dolhai Attilával vagy Janza Katával. A kötetlen hangulatú beszélgetéseket Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatóhelyettese, a REÖK igazgatója vezeti.

Mindemellett más lehetőségeket is kínál a szabadtéri és a REÖK együttműködése. A Játékok produkciói ugyan este 9-kor kezdődnek, ám késő délután, amint kicsit enyhül az idő, érdemes felkeresni a REÖK hűs termeit, hiszen az előadások napjain este 8-ig, meghosszabbított nyitva tartással várnak mindenkit. Ezt a lehetőséget érdemes kihasználni, a szabadtérire váltott jegy ugyanis egyszeri ingyenes belépésre jogosít a REÖK-be. Mit érdemes megnézni? A XXII. táblakép-festészeti biennále július 13-áig várja a látogatókat. A tárlaton a kortárs magyar képzőművészet legtehetségesebb alkotói vesznek részt műveikkel, több mint 150 képpel, július 23-ától pedig a KOGART-kiállítás keretében Kovács Gábor magángyűjteménye érkezik Szegedre. A tárlat, amely a maga teljességében most először a REÖK-ben látható, olyan kiemelkedő fontosságú alkotók munkáit tartalmazza, mint Munkácsy, Rippl-Rónai, Gulácsy vagy Vasary. A kiállítás anyaga az ország legjelentősebb magyar klasszikus festők munkásságát reprezentáló magángyűjteménye.

Turandot-közönségtalálkozó

Az első közönségtalálkozóra, mely ingyenesen látogatható, július 1-jén, kedden délután fél 5-kor kerül sor a REÖK-ben. Az érdeklődők a Turandot alkotógárdájával ismerkedhetnek meg, a rendező Kesselyák Gergellyel, Rálik Szilviával, Cselóczki Tamással és a karmester Selmeczi Györggyel. A vendégekkel a Szabadtéri Játékok igazgatóhelyettese, Herczeg Tamás beszélget.

(X)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándékkoncert: július 29-ére várják a közönséget

Szeged - Hatodik alkalommal rendezik meg július 29-én a Dóm téren a Szegedi Szimfonikus Zenekar… Tovább olvasom