Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

A szabin nők elrablása a nagyszínházban

Az Anconai szerelmesek sikeres szereplőgárdája újabb produkciót hozott létre: A szabin nők elrablása című zenés Kellér-bohózatot eredetileg a Ságvári gimnázium udvarán mutatták be júliusban, most pedig a nagyszínházban játsszák.
Papp Gabriella, jakab Tamás és Boncz Ádám a Szabin nők főpróbáján. Fotó: Karnok Csaba
Mások vittek rossz utakra engem..., Róza, magában túlteng a próza... ilyen és hasonló örökzöld Horváth Jenő-dalok szerepelnek Kellér Dezső könnyed bohózatában. A darab főszereplője Bányai Márton, egy kisvárosi gimnáziumi tanár (Rácz Tibor alakítja), aki még fiatal korában írt egy antik témájú színdarabot A szabin nők elrablása címmel. A városkába ellátogat társulatával Rettegi Fridolin színidirektor (Borovics Tamás játssza), akinek az az ötlete támad: a garantált siker érdekében egy helyi notabilitás darabját kellene bemutatniuk.

Tudomást szerez róla, hogy Bányai tanár úr írt egy színművet... Kellér bohózata igazi jutalomjáték a színészek számára, akik mindenféle vígjátéki eszközt, kabaréból ismerős megoldást felvonultathatnak benne. A produkcióban a szegedi társulat színe-javát láthatja a közönség, a már említetteken kívül Fekete Gizit, Vajda Júliát, Szilágyi Annamáriát, Gömöri Krisztiánt, Janik Lászlót, Papp Gabriellát, Perjési Hildát és Boncz Ádámot.

– A nagyszínházban sokkal profibb technikai feltételek között dolgozhattunk. Az esővel fenyegetett nyári előadásoknak viszont sajátos hangulatuk volt. Azt remélem, most még gördülékenyebb lesz a produkció, ráadásul a kollégákban is ért néhány hónap alatt a szerep – mondja a rendező, Megyeri Zoltán színművész, aki a nyári bemutató után néhány héttel súlyos motorbalesetet szenvedett. Komolyabb tragédia is történhetett volna, de lélekjelenlétének köszönhetően viszonylag szerencsésen megúszta: jobb válla darabosra tört, és eltört a bal lába is.

Baján megoperálták, Szegeden folytatták a rehabilitációt. Az évadnyitóra még mankóval érkezett, de szeptember végétől már színpadra is lépett a Hegedűs a háztetőnben. Most azt mondja, teljesen jól van, újabb műtét csak jövő nyáron vár rá, akkor szedik ki a lábából a négy rögzítőcsavart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beruházás csak sztráda mellé jön

Közel 200 szakember érkezett tegnap Szegedre az ország más térségeiből és Romániából, hogy részt… Tovább olvasom