Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 21°C | 30°C Még több cikk.

A szagosító vegyszert érezték

Tegnap számtalan bejelentés érkezett a Dégáz Rt. hibabejelentő vonalára Algyőről, ahol a helyiek órákon át gázszagot éreztek. A szolgáltató munkatársainak a településen végzett méréseiből viszont kiderült, nincs gáz a levegőben: csupán a szagosító anyagot érezték, ami a Mol-telepén került a levegőbe egy szűrőberendezés cseréjekor.
Órákon át gázszagot lehetett érezni Algyőn. A településről éppen ezért egyre-másra érkeztek a telefonhívások a Dégáz Rt. hibabejelentő vonalára. Tóbiás Zoltán, a cég műszaki kirendeltségének munkatársa elmondta, kollégái több mint egy órán át mérték Algyőn a gáz koncentrációját a levegőben, de sehol sem mutatott mérhető értéket a műszerük.

A Mol Rt.-nél Gajda Miklós régióvezető közölte, a vegyszer levegőbe kerülése teljesen hétköznapi jelenség. – Ez egy egészségre ártalmatlan szagosító folyadék, amit a gázhoz keverünk hozzá, hogy érezni lehessen a szivárgást. Gajda hozzátette, mivel egy olyan berendezést cseréltek a munkatársai, amely meghibásodásáig „napi kapcsolatban" volt a szagosító anyaggal, így nem tudták megakadályozni, hogy a levegőbe kerüljön a vegyület.

G.Sz.L.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatalokat várnak önkéntes munkára

Március 20-áig ajánlhatnak munkát a szociális, kulturális és egészségügyi intézmények, közhasznú… Tovább olvasom