Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

A szakmából versenyeztek - 35 megyei diák jutott tovább

A szakmából versenyeztek - 35 megyei diák jutott tovább
A szegedi Dériből, a Krúdyból, a Hanságiból, de csongrádi, hódmezővásárhelyi, makói iskolából is sokan eljutottak a hamarosan kezdődő országos válogató versenyre szakmájuk legkiválóbb tanulói.
Összesen 35 Csongrád megyei tanuló jutott tovább a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett megyei elődöntőiből. Ők 18 szakmában versenyezhetnek a válogatókon, ahol majd eldől, hogy kik lehetnek ott az áprilisi, fővárosi döntőn, amit hagyományosan a Szakma Sztár Fesztiválon rendeznek meg.

A folytatásban asztalos, automatikai technikus, CAD-CAM informatikus, cukrász, épületgépész technikus, erősáramú elektrotechnikus, gazdasági informatikus, gépgyártástechnológiai technikus, gépi forgácsoló, infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető, informatikai rendszergazda, kozmetikus, kőműves és hidegburkoló, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, logisztikai ügyintéző, mechatronikai technikus, pincér és szakács képviselhetik megyénket a válogatókon. Ők csongrádi, hódmezővásárhelyi, makói, szegedi és szentesi oktatási intézményekben tanulnak. Legtöbben, tízen a Déri Miksa Szakgimnázium és Szakközépiskolából jutottak tovább.

A megyei elődöntők idén januárban három héten keresztül zajlottak Szegeden. A kamara szervezésében összesen 33 szakmában mérették meg tudásukat a középiskolások. A diákok teljesítményük alapján jutottak a február 25. és március 14. közötti válogató versenyekre, amelyeket Budapesten tartanak majd. A 2017. április 24. és 26. közötti Szakma Sztár Fesztivál elemeként zajló döntőkre a válogatók után juthatnak be a versenyzők.

A versenyekkel a főszervező a magyar szakképzés színvonalának emelését, az eredmények bemutatását, és a tehetséges tanulók megmérettetését tűzte ki célul. E mellett a „fizikai szakmák" társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, a szakmunkás pályamodell népszerűsítése is fontos. A diákok tudását életszerű, gyakorlatorientált feladatokkal mérik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Republikon: Botka szorosan Orbán Viktor nyomában a miniszterelnök jelöltek kedveltségi listáján

Republikon: Botka szorosan Orbán Viktor nyomában a miniszterelnök jelöltek kedveltségi listáján
A Republikon legfrissebb közvélemény-kutatásában a pártok népszerűségén túl ezúttal kitértek a politikusok népszerűségére is. Tovább olvasom