Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

A szegedi egyetemen tárgyalt az izraeli nagykövet

Ebben az évben már megkezdődött két izraeli és a szegedi egyetem között egy kooperáció, hallgatók és oktatók csere- és tanulmányútjaival.
Szegedre látogatott Yosef Amrani, Izrael Állam magyarországi nagykövete, aki péntek délelőtt találkozott a Szegedi Tudományegyetem vezetőivel. A diplomatát a Dugonics téri főépület előtt Rovó László rektor fogadta, akitől megtudtuk: legfőbb célja a nemzetközi kapcsolatok erősítése, ennek része lehet az Izraellel való tudományos együttműködés.
 
A szegedi egyetemen tárgyalt az izraeli nagykövet - GALÉRIA. Fotó: Karnok Csaba

Yosef Amrani a sajtó munkatársainak elmondta, hazája óriási gazdasági fejlődésen megy keresztül főleg az innováció területén, ám legfőbb gondjuk az, hogy műszaki szakemberekből kevés van hazájukban. Ebben az évben már megkezdődött két izraeli és a szegedi egyetem között egy kooperáció, hallgatók és oktatók csere- és tanulmányútjaival. A nagykövet és a rektor megegyeztek abban, hogy a szegedi és az izraeli egyetemek között erősítik a kapcsolatokat más téren is, elsősorban a lézerfizika, az orvostudomány és a mezőgazdaság területén.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kúszva-mászva fejlődnek az ásotthalmi gyermekek - Egyénileg drága mulatság az okosító torna

Kúszva-mászva fejlődnek az ásotthalmi gyermekek - Egyénileg drága mulatság az okosító torna
A gyermek- és családbarát intézkedések részeként, szervezett formában TSMT-tornára és úszni is hordják a kicsiket Ásotthalmon. Tovább olvasom