Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

A szegedi halászlé lett az ugandai bokszbajnoknő kedvence

Szegény sorból származik, úgy lett belőle bokszoló, hogy két hét edzés után összeeresztették egy ugandai amatőr bokszbajnokkal. Legyőzte.
Magyar edző segíti, így több mint egy hónapot gyakorolt Szegeden a 23 éves Magyar Kingával a 28 éves, ugandai Patricia Apolot - írta a BorsOnline. A hazánkban jelenleg legmagasabban jegyzett, WBL Eb-címet szerzett magyar öklöző május 11-én Újszegeden a GBU szervezet Eb-, illetve nemzetközi magyar bajnoki övéért száll harcba a 63,5 kilósok súlycsoportjában.
 
Magyar Kinga és Patricia Apolot együtt edzett Szegeden. Fotó forrása: BorsOnline/facebook
Magyar Kinga és Patricia Apolot együtt edzett Szegeden. Fotó forrása: BorsOnline/facebook
– Edzőpartneremet a magyar Rozman István segíti, és a dél-alföldi városban csaknem egy hónapot gyakoroltam vele. A jobb kezére a tréningen mindig ügyeltem, azzal ugyanis pokoli erőseket üt – mondta Kinga a 28 éves, Kampalában élő afrikai harcosról a Borsnak.

– Szegény családból származom, három fiú és egy lánytestvérem van – mesélte Patricia a lapnak. A lány ugandai szülőfalujában, Ngorában kick-box-klubot alapított, ahol helyiek ismerkedhetnek a küzdősport technikájával. Szeretett volna egyetemen tanulni, de szülei anyagi körülményei ezt nem tették lehetővé. Az ökölvívással rendhagyó módon ismerkedett meg: két hét edzés után összeeresztették egy ugandai amatőr bajnokkal és mindenki elképedésére győzni tudott. A sportolónő, aki kick-boxban is képzett, korábban futballozott is - 2016-ban ő lett Afrika női kick-box bajnoka.
 
2016-ban Afrika női kick-box bajnoka lett Patricia. Fotó: Patricia Apolit twitter oldala
2016-ban Afrika női kick-box bajnoka lett Patricia. Fotó forrása: Patricia Apolot twitter oldala
Apolot a májusi szegedi versenyen nem Kingával küzd majd, K1-es vb-meccsen akarja megvédeni a WKF-nél jegyzett övét. Szegedi edzőtáborozása alatt mi mást kedvelt volna meg nagyon, mint a szegedi halászlét - de kedvence lett a marhapörkölt is galuskával, valamint az ötputtonyos tokaji aszú.


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kifejlesztették a szabadtéri látogatóinak a Kultúrhétvége elnevezésű aloldalt

A 88. évében járó szabadtéri játékok látogatóinak több mint fele nem helyi lakos. Elsősorban nekik kedveskedtek a szervezők, amikor kifejlesztették a Kultúrhétvége nevű aloldalt. Tovább olvasom