Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

A szegedi Kiss Edit kapta a Szép magyar könyv díjat

A szegedi Kiss Edit vette át a művészeti könyvek kategóriájában a 78. ünnepi könyvhét alkalmából a Szép magyar könyv díjat Budapesten.
Kiss Edit, bel- és külföldön egyaránt ismert és elismert enteriőrdizájner a Harmonikus enteriőrök című kötetéért megkapta a Szép magyar könyv díjat, a kultuszminisztériumi rangos elismerést. A könyv – melynek külleméről, tartalmáról, s azok egymást erősítő egységéről csak felsőfokokban lehet beszélni – tavaly jelent meg a Vince Kiadó gondozásában; a nyomdai munkákat a Dürer Nyomda végezte.

Kiss Edit nemcsak ír a harmonikus enteriőrökről, hanem elő is állítja őket, mint művészi színvonalon dolgozó lakberendező. A kötet az általa az utóbbi tíz évben létrehozott lakásbelsőket mutatja be – szegedi lakások éppúgy akadnak közöttük, mint például dunántúliak, budapestiek. A mű – melynek fotóit Imre Barnabás és Darabos György készítette – több szempontból is egyedülálló különlegesség. Eddig még nem jelent meg olyan könyv Magyarországon, amely egyetlen lakberendező munkáit mutatja be. Szerkezete is érdekes a kötetnek, különbözik az összes, hasonló témában készült kiadványtól – ám hogy miben, nem áruljuk el: tessék belelapozni.

Kiss Edit neve nemcsak az általa berendezett lakások és az első díjas kötet kapcsán ismerős sokaknak. Hiszen – mint emlékezetes – az Európai Unió bővítésének ünnepe alkalmából a budapesti Műcsarnokban rendezték meg a Mesterművek – 400 év francia festészete című, óriási érdeklődést és sikert kiváltó tárlatot. S a kiállítás megrendezésére a Francia Múzeumok Központi Igazgatósága a szegedi enteriőrdizájnert kérte föl.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Víztorony tér áll és egyelőre vár

Szeged legrégebbi lakótelepe, Tarján, két részből áll. A Budapesti körúttól a töltésig tartó északi… Tovább olvasom