Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

A szegedi lányoknak nem pálya a hazai

Modelliskola Szegeden is van, az általunk megkérdezett sikeres, vagy kevésbé sikeres modellek azonban nem bíztak a „hazai" ügynökségekben. Volt, akinek sikerült, más már nem vágyik ilyen karrierre, inkább a szakdolgozatára koncentrál.
Sokakat csábít a kifutók világa. Illusztráció: Frank Yvette
A modellek közül csak egy maradhat – legalábbis az egyik televíziós csatorna most futó vetélkedőjén. Modellkarrierre azonban ennél jóval többen vágynak. Táborokat, tanfolyamot, munkalehetőséget Szegeden több ügynökség is hirdet. Arra voltunk kíváncsiak, a napfény városának lányai honnan dobbantanak.

– Szegeden nincs lehetőség, legfeljebb a Kárász utcán, alkalmi kifutókon bohóckodhat, aki akar – közölte Tímea, aki rögtön a fővárosban próbálkozott három évvel ezelőtt. Nem járt azonban sikerrel, a drágán elkészített portfóliója rosszul sikerült, összesen egy munkát kapott.

Válogatásokra ugyan hívták, de az időpontról rendszeresen előző este, SMS-ben kapott értesítést. Végül úgy döntött: nem éri meg a castingokra Budapestre utazgatni, ezért végleg feladta a kifutóval kapcsolatos terveit. A 23 éves lány most az államvizsgájára készül.

Barátnője, Anna sikeresebb volt. Több versenyen részt vett, a Miss World Hungary döntőse volt. A szegedi modellkedésről neki is az a véleménye, hogy kevés lehetőséget nyújt. Tapasztalatai szerint Szeged ebből a szempontból kisváros, ha egy lány részt vesz egy divatbemutatón, a közönség egy része azt találgatja, hogy a Sing-Singből vagy a JATE-klubból ismeri-e. Anna ugyanakkor hangsúlyozta: az itteni modelliskolákkal nincs baj, lelkesek, kedvesek, csak éppen ő országos sikerre vágyott.

Elekes Kata, aki az említett topmodellkereső legjobbjai közé került, azt állítja, Pesten érdemes kezdeni, hiszen aki befut, előbb-utóbb a fővárosba kerül, vagy külföldön kezd dolgozni. Ahogy a többiek, ő is úgy gondolta, hogy egy szegedi divatbemutató számára nem perspektíva. Kata egyébként nem is modellképzőben kezdett, hanem rögtön versenyen, a Unique Illusion

Look Modell Search 2004-en indult. A verseny után egy ötéves külföldi és egy hároméves hazai szerződést ajánlottak számára.
– Nem is nagyon tudom, hogy Szegeden milyen ügynökségek vannak – vallotta be a fiatal modell, aki a kezdő lányoknak azt tanácsolta, hogy jó referenciákkal rendelkező irodát válasszanak. Szerinte a legjobb azoknál kopogtatni, akik a most sikeres modelleket foglalkoztatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Variációk szenvedélyre

Érdekes ötlet a Szegedi Kortárs Balett legújabb vállalkozása, a Carmen-variációk: a népszerű opera… Tovább olvasom