Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

A szegedi stúdiót is érinti a ''szervezkedés''

Néhány országos napilap már megszellőztette, hogy a Magyar Televízió meg kívánja újítani a regionális hírszolgáltatását. Az MTV az országos tudósítói hálózat kiépítése mellett új irányítás alá helyezi a vidéki stúdióit, így a szegedi szerkesztőséget is.
Az országos média az utóbbi napokban többször is foglalkozott azzal, hogy a Magyar Televízió változásokat tervez a regionális szerkesztőségek működésében, így az MTV Szegedi Körzeti Stúdiójánál is. Jurkovics János, a jelenleg hetvenhat munkatárssal dogozó szegedi stúdió vezetője még nem kapott értesítést a változásokról. – Természetesen én is olvastam az újságokban keringő információkat, de hivatalosan még nem tájékoztattak az esetleges módosításokról – mondta.

A köztelevízió szóvivője, Holub Katalin megkeresésünkre közleményt juttatott el hozzánk, amelyben egyebek mellett a következő áll: „2007. január 15-étől már a Kert Attila hírigazgató vezette Hír Főszerkesztőség irányítja a három saját, tevékenységét megújító vidéki stúdió (Szeged, Pécs, Miskolc) munkáját." A közleményben indoklásként az szerepel, hogy eddig egy műsorperc előállítása csaknem kétszer annyiba került a Regionális Főszerkesztőségen, mint a Hír Főszerkesztőségen. A regionális stúdiók nagyjából az MTV összes műsoridejének egy százalékát készítették, miközben az intézmény büdzséjéből tíz százalékkal részesedtek.

Írásban elküldött további kérdéseinkre – milyen beosztásba kerül az eddigi stúdióvezető, Jurkovics János, terveznek-e létszámbővítést vagy -csökkentést a jelenlegi 76 főhöz képest, milyen szerepet kaphat a szegedi stúdió az MTV új székházba költözésének ideje alatt – lapzártánkig nem kaptunk választ.

Szegedről jelenleg naponta háromszor látható regionális híradó az m1-en. A Regióra magazinműsor hetente egyszer jelentkezik. Szintén Szegeden készülnek a Magyar Televízió szlovák és román nemzetiségi műsorai, továbbá a havonta egyszer látható országos műsorok: az Európa Galéria és a Kvartett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kacsa a Templom Egér Kft.

Kész átverés – gondoltuk, amikor megláttuk a szegedi boltban talált szardíniás dobozt.… Tovább olvasom