Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

A Szegedi Tudományegyetem a második legnépszerűbb

Szeged - A tavalyi évhez képest csaknem 20%-kal többen szeretnének bekerülni az intézménybe.
A Szegedi Tudományegyetem idén is a második legnépszerűbb az egyetemre, főiskolákra jelentkezők körében, derül ki a legfrissebb felvételi statisztikákból. A tavalyi évhez képest csaknem 20%-kal többen szeretnének bekerülni az intézménybe, ráadásul az egyetem Bölcsészettudományi Kara is bekerült az öt legnépszerűbb kar közé.

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ idei jelentkezések alapján összeállított egyetemi rangsorában a Szegedi Tudományegyetem – megtartva tavalyi pozícióját – 17 619 jelentkezővel a második helyet foglalja el. Az intézményt kizárólag a jóval nagyobb vonzáskörzettel bíró fővárosi székhelyű ELTE előzi meg.

A tavalyi évhez képest csaknem 3500-al több diák szeretne Szegeden tanulni, és 5037 jelentkezővel az intézmény Bölcsészettudományi Kara is bekerült az öt legnépszerűbb egyetemi kar közé.

„Rendkívül büszke vagyok az egyetem sikerére, ami egyértelműen a tizenkét kar nagyszerű munkájának eredménye. Azt gondolom, hogy a sikerben nagy szerepe van továbbá az egyetem közismerten magas színvonalú képzéseket kínáló portfóliójának, a mesterképzések nagy számának, valamint az egyetem hallgatócentrikus szemléletének" – hangsúlyozza Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora.

Olvasóink írták

 • 4. waterbear 2009. április 03. 11:56
  „Minden tiszteletem azoké akik munka mellett végzik az egyetemet vagy főiskolát, de az már kicsit soknak tűnik nekem, hogy futószalag szerűen gyártjuk a diplomás munkanélkülieket, mostmár meg hála a diák hitelnek, úgy, hogy 2-3 millió mínusszal kezdhetik meg a munkanélküliség kellemes útját...”
 • 3. comet 2009. április 02. 19:09
  „török- Köszi.
  Szeptemberben kezdte az aszzony, ez a mádodik féléve. (remélem az utolsó)”
 • 2. török 2009. április 02. 18:12
  „comet: mesterszakon? azok nem csak szeptemberben indulnak?

  A TIK mögött a Mojo elég jó hely, én szeretem, és az árak is kedvezőek. Van sör. Ha nincs hely, akkor TIK-kel szemben Pivo, de az drágább, meg nem olyan hangulatos.”
 • 1. comet 2009. április 02. 17:27
  „holnap asszonypajtást hozom Szegedre mert itt tanul mesterszakon. Tényleg jó egyetem.
  Nem tud valaki egy helyet a közelben, ahol sört is lehet fogyasztani? A két álló katonaszoborhoz közel. Tavaly ősszel beültem egy helyre, de az egyetem közelsége miatt teázni kényszerültem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogdán végződött a húsvéti készülődés

Szeged - A Húsvétra készülődés sajátos módját választotta egy szegedi hajléktalan. Kolbászokat, füstölt csülköt, kenyérszalonnát, borokat, likőröket lopott. Tovább olvasom