Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

A szegedi úszó, Czene Attila örök hűséget fogadott

Szeged - Házasságot kötött a táncos Bánhidi Petra és az olimpiai bajnok szegedi úszó, Czene Attila. Az esküvőt és a lakodalmat Budapesten tartották, a ceremónián több egykori világhírű úszó is megjelent. A fiatal pár nem utazott el nászútra: még nekik is meglepetés az időpont és a helyszín.
Szeged olimpiai bajnok úszója, Czene Attila a hét végén megnősült. A Szombat esti láz című televíziós show óta rebesgették, hogy a bájos, argentintangó-táncos világbajnok Bánhidi Petra és az úszó hamarosan összeházasodik. Az elmúlt hét végén aztán megtelt hírességekkel a budapesti bazilika, ahol az esküvőt tartották. A magyar úszósport legnagyobb alakjai – Kovács Ági, Darnyi Tamás, Rózsa Norbert, Zubor Attila – is gratuláltak a fiatal házaspárnak.

Szegedi gratulációk

Az esküvőn tiszteletét tette a 86 éves Bali Mihály, akinek nevéhez fűződik a Szegedi sportolók az olimpiákon című kötet, melyben természetesen Czene Attila is szerepel. A fogadalomtételre többek között meghívást kapott Ádándi-Kiss Gyula, a Szegedi Úszó Egylet utánpótlásedzője is. – Megható volt látni Attilát Petra oldalán. Eltűnődtem azon, hogy a szegedi kissrácból, aki hajnalonta áldozatkészen járt az újszegedi sportuszodába edzésekre, micsoda érett férfi lett. Nagyon sajnálom, hogy felfedezője és edzője, a fiatalon elhunyt Banka Peti nem érhette meg ezt a szép napot – mondta Ádándi-Kiss Gyula, aki a Csongrád Megyei Úszószövetség elnöke is.

– Minden meglepetésként ért bennünket, mivel mindent a szülők rendeztek. Nekünk csak meg kellett jelennünk – emlékezett vissza a nagy napra Attila, aki külön megjegyezte: megfogadták, az esküvőről csak kivételes esetben nyilatkoznak. Attila lapunkat mindig is előnybe részesítette, kifejezve, hogy Szegedről indult sportkarrierje.

– Fekete kocsival érkeztünk a bazilikához. Bevallom, amikor kiszálltam az autóból, megdobbant a szívem. Nagyon boldog vagyok, hogy Petrát oltár elé vezethettem. Mindig is ilyen esküvőt szerettem volna. Egy-egy üzenetet olvastunk fel egymásnak az Újszövetségből, majd kimondtuk a boldogító igent. Életem legszebb pillanata volt, amikor Petrát megcsókolhattam a székesegyházban – mesélte az egykori olimpiai bajnok úszó. Hozzátette: rendkívül jól érezték magukat az esküvőn, oldott volt a hangulat.

A fiatal házaspár az esküvő után egy hajón ünnepelt. A lakodalomra azonban már csak a család és a szűk baráti kör volt hivatalos. A hetvenfős násznép testközelből is megcsodálhatta, hogy Petra és Attila mennyire jól táncol. Szinte csak a vacsora idején pihentek – fáradhatatlanul mulattak.

– Talán hajnali három óra körül mehettünk haza. Még mindig pihenünk, mindketten egy hét szabadságot vettünk ki, de egyelőre nem utazunk el nászútra – tudtuk meg Czene Attilától. Elárulta: az egyik magazin felajánlotta, hogy megszervezi a nászútjukat, amiről majd be is számol. A készülődésről többet nem mondhatott, mert szerződést kötöttek.

– Ezekben a napokban a házunk építésével foglalatoskodunk. Szeretnénk még az idén beköltözni. Ha belaktuk, és minden kis zugát megismertük, jöhetnek a gyerekek. Petrával úgy tervezzük, két év múlva szeretnénk az első babát – osztotta meg olvasóinkkal magánéleti terveit a 32 éves szegedi Czene Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kálomista: Nem kell a Belvárosi mozi

Szeged, Hódmezővásárhely - Szeged helyett Hódmezővásárhelyen tartja a jövőben díszbemutatóit a… Tovább olvasom