Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

A szegedi Varga Endre a Kölykök nagydumás kiscsávója

Szeged - Szegedi kisfiú is igyekszik kínos helyzetbe hozni a sztárokat a Viasat3 televízió Kölykök című műsorában. Varga Endre hatéves, a gyerek-talkshow-n kívül már Hajdú Péter is vendégül látta az Esti Frizbiben. A műsor elindulása óta igencsak megváltozott az élete, élvezi a sztárságot, ha nagy lesz, tudós szeretne lenni.
Sziasztok, tévésztár lettem! Így köszönt ovistársainak a szegedi Varga Endre, amikor hosszú idő után újra találkozott velük. A nagydumás kiscsávó élete, amióta beválogatták a Viasat3 televízió Kölykök című műsorába, gyökeresen megváltozott. Több ezer gyerekből huszonöt, öt és tíz év közötti kölyköt választottak ki a szerkesztők. Az igaz tekintetű, élénkkék szemű, hatéves szőkeség kendőzetlenül kérdez mindenkit a műsorban, legyen az politikus, énekes, sportoló vagy közéleti személyiség. Ebben a műsorban kikérdeztek a gyerekek két korábbi miniszterelnököt is, Orbán Viktort, a Fidesz-MPSZ elnökét és Medgyessy Pétert, a Magyar Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét.

A műsor aktuális, közéleti kérdések megvitatásával kezdődik. Majd a kölykök a műsorvezető, Majka koordinálásával igyekeznek pellengérre állítani a meghívott sztárt. Őszinte, néha pimasz kérdésekkel bombázzák a vendégeket. A műsor végén gyerekkvízzel mérettetnek meg a meghívottak, majd feláll a statárium, és a kölykök eldöntik, hogy a híresség ciki vagy cuki.

Reméljük, ha Endi édesanyja felolvassa fiának cikkünket, cukik leszünk.
Fotó: Karnok Csaba

– Baby Gaby volt a kedvenc sztárom. Az életben is nagyon szeretem a zenéjét, de amikor eljött hozzánk a műsorba, én énekeltem neki. Mondtam, hogy tudok két cigányos dalt, amit egy lemezről tanultam, és elénekeltem A rózsa kell a szivecskémnek címűt. Nagyon tetszett neki, kedvesen mosolygott – mesélte Varga Endre, az újdonsült gyereksztár. – Ott volt még Fekete László, az az erôs ember is, de mondjak valamit, ô nem is olyan erős. Az egyik gyerektársam is lenyomta szkanderban.

A playmate zavarba jött

– Egyáltalán nem vagyok lámpalázas típus, nagyon szeretek szerepelni, de a kölyköktôl féltem kicsit. Merészek, már-már szemtelenek voltak a kérdéseik, amitől bevallom, zavarba jöttem. Végül cukinak választottak – mesélt a gyerekek kereszttüzérôl Hargitai Bea szegedi származású playmate, modell.

Endrét édesanyja, Veronika készíti fel a műsorokra. – Otthon az interneten rákeresek a meghívott vendégre, elmondok róla mindent, amit tudni lehet – számolt be a felkészülés lépéseiről az édesanya. A szegedi nagydumás kisember sikert sikerre halmoz. Bekerült a Kölykökbe, és néhány hét múlva már Hajdú Péterrel beszélgetett az Esti Frizbi műsorában, ahol szintén mindenkit elbűvölt a vagány kisfiú.

Óvodájában is üde színfoltja a csoportnak. – Ha Endi itt van az oviban, ami a műsor kezdete óta ritka esemény, gyakorta szórakoztat minket – mondta nevetve Bánvölgyi Anita, a Vasút a Gyermekekért alapítványi óvoda nagycsoportosainak óvó nénije.

Endivel és társaival egyébként pszichológusok is foglalkoznak, hogy a felvételek stressze ne viselje meg a gyerekeket. Beszélgetésünk után a kisfiú éppen egy ilyenre igyekezett Pestre. A jövô héten pedig újabb forgatások következnek, hogy kikkel, az egyelôre titok.

Medgyessy Péter jól szórakozott

Az öt vagány kiskölyök nem kímélte Magyarország volt miniszterelnökét, Medgyessy Pétert sem. A nagydumás fiúk-lányok nem illetődtek meg attól, hogy egy magas rangú politikus áll előttük. Medgyessy Péter szívesen emlékszik vissza a felvételre. Igazán helyes, belevaló kölykök a produkció szereplői. Nagyon jól éreztem magam a forgatáson, élmény volt számomra is egy ilyen műsorban szerepelni – mondta a volt miniszterelnök.

Orbánt megizzasztották a kölykök

A gyerekek többek között kíváncsiak voltak, szokott-e kiabálni a Fidesz-MPSZ elnöke, Orbán Viktor. És azt is megkérdezték, kit tart a legszebb nônek a parlamentben. – Amikor ilyen idôs gyerekeknek kell beszélni a hölgyekről, az számomra otthon is emberpróbáló feladat, nemhogy a nagyközönség elôtt. Minden kérdés és minden helyzet ismerôs volt – mondta Orbán Viktor, aki maga is tapasztalt családapa öt gyermekkel. – Különösebb módon nem kellett készülnöm, hiszen otthon már megedződtem. Minden gyerekhez és emberhez van egy kulcs, amelyet, ha megtalálunk, akkor nyíltan lehet beszélni. A gyerekekben nincs rosszindulat, még ha kellemetlent és kínosat is kérdeznek, nincs más dolgunk, mint őszintén válaszolni – mondta Orbán Viktor egykori miniszterelnök.

Fekete Lászlót lenyomták

– Amikor a kölykök előtt álltam, tőlem nem mertek zavarba ejtő kérdéseket kérdezni. Megvan ezeknek a kicsiknek is a magukhoz való esze, tudják azok, kivel mennyi tisztelettel kell beszélni – mondta Fekete László Magyarország leghíresebb erős embere. – Valóban igaz, hogy kiálltam szkanderozni az egyik kis 15 kilós gyerekkel – nekem körülbelül a karórám ilyen súlyú –, de lenyomott a kölyök nagy fájdalmak közepette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dóra sejtet, de nem mutat meg mindent

Szeged - Vált már valóra álma az éj leple alatt Herman Dórának, a delmagyar.hu egyik szépségének – ám hogy mi volt az, nem publikus. Tovább olvasom