Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

A Szegedre érkező művészek mentesek a sztárallűröktől

Amikor nyugati sztár érkezik országunkba, a szállodákhoz benyújtott kívánságlistákkal hosszú időre témát biztosítanak a médiának. Ezzel ellentétben a Szegeden föllépő színészek, énekesek mentesek az efféle sztárallűröktől.
Orvosi oxigén, ízesített fogpiszkáló, Dom Perignon pezsgő – csak néhány, a Magyarországra érkező külföldi sztárok kívánságlistáján szereplő tételek közül. A kéréseket a sztárokat vendégül látó szállodák igyekeznek maradéktalanul teljesíteni. Nincs ez másként a Szegedre érkező színészek és énekesek óhajaival sem.

– Mivel Szegeden nincs ötcsillagos szálloda, ezért azt nem tudunk biztosítani, de minden mást kívánságot igyekszünk teljesíteni – mondja Boros Gyula, akit arról kérdeztünk, mi szerepel a SZIN-en fellépő énekesek kívánságlistáján. – A Kosheen zenekar tagjai közül sokan vegetáriánusok, ezért számukra ilyen ételt biztosítunk. Az egyik DJ pedig azt kérte, 2003-as évjáratnál ne legyen régibb a sportautó, amivel érte megyünk – halljuk a teljesíthetőség határán belül álló kéréseket.

Extra kívánságok

George Benson 2005-ben Szegeden, a Dóm Hotelben hajtotta álomra fejét néhány napig. Eredetileg ötcsillagos hotelben szeretett volna megszállni, de mivel ilyen nincs Szegeden, beérte egy csillaggal kevesebbel is. A sztár nyugalmát az ajtóban biztonsági őr vigyázta. A szálloda és a Dóm tér között Benson gyalog közlekedett, nem kért sem testőröket, sem autót. Madonna is hasonló kívánságokkal állt elő, amikor Magyarországon szállt meg az Evita forgatásakor. A szálloda személyzetének az énekesnő lakosztályához közel kellett felépítenie a fitnesztermet, amelyet tetszés szerint, a többi vendégtől elkülönülve használhatott. Az már csak hab a tortán, hogy a fitneszterem egyik falát padlótól a plafonig tükörrel borították.

A Forrás Hotelben több tucat híresség megszállt már az elmúlt években. A vendégkönyvben szereplő aláírások közül bogarászva bukkantunk rá többek Pitti Katalin, Dobó Kata, Szinetár Dóra, Gyurcsány Ferenc, Hiller István kézjegyére.

– Sem a nálunk megszálló színészek, sem a politikusok nem kértek tőlünk eddig extra dolgokat – halljuk Maklári Lászlóné szállodaigazgatótól. Megtudjuk, a legtöbb színész rendkívül közvetlenül viselkedett a szálloda alkalmazottjaival. – A szabadtéri sztárjai közül is sokan laktak nálunk. Gálvölgyi János az udvaron ülve újságot olvasgatott egy kávé mellett. Őt egyáltalán nem zavarták a kíváncsi tekintetek. Oroszlán Szonját azonban alig láttuk – mondja az igazgatónő.

A Rudolfban Larisch grófnőt alakító Janza Kata és családja is a Forrásban foglalt szobát. A musical énekesnőt a szálloda előtt szólítottuk meg: éppen sétálni indult kisfiával, Samuval és anyósával. Kérdésünkre elmondta, nem voltak extra kívánságai. – Már ide érkezésünkkor bekészítették a babaágyat – az ilyen apró figyelmességek nagyon jólesnek. Külön kérésem csak annyi volt, hogy mivel a szülés után fogyókúrázom, speciális kenyeret adjanak a reggelihez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindulnak a dózerek, maradnak az öregek

Szeged - Az újszegedi Gyimesi utcai társasház nyugdíjas lakói harmincmillió alatt nem mennek ki a… Tovább olvasom