Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

A székelyek fizikusa

Pályi András és Ferdinandy György novellája, Bogdán László, Gergely Ágnes és Tőzsér Árpád versei olvashatók a szegedi irodalmi folyóirat, a Tiszatáj most megjelent októberi számának szépirodalmi összeállításában. A székelyek fizikusa címmel Staar Gyula készített beszélgetést Toró Tiborral, az MTA külső tagjával, aki irodalmi kötődéseiről is mesélt.
Pályi András és Ferdinandy György novellája, Bogdán László, Gergely Ágnes és Tőzsér Árpád versei olvashatók a szegedi irodalmi folyóirat, a Tiszatáj most megjelent októberi számának szépirodalmi összeállításában. A székelyek fizikusa címmel Staar Gyula készített beszélgetést Toró Tiborral, az MTA külső tagjával, aki irodalmi kötődéseiről is mesélt. Imre László Németh László és a XXI. század címmel írt tanulmányt.

Fried István széljegyzeteit Kulcsár Szabó Ernő könyvéhez közli a lap, amelynek főszerkesztője, Olasz Sándor Messe Szexárdique címmel Baka István Szekszárdi mise című regényét mint látomásos prózai szöveget elemzi. Rakovszky Zsuzsa új regényéről, A hullócsillag évéről Kolozsi Orsolya írt kritikát, Hárs Endre Én – túl a nyelven című könyvéről Bónus Tibor értékelését olvashatjuk. „Vállalni, propagálni kell azokat az értékeket, amelyeket vallunk" – mondja Pál József irodalomtörténész professzor, a Szegedi Tudományegyetem Olasz Tanszékének vezetője, akivel a A Tisza-parton mit keresek? című sorozatban készült beszélgetés. A Diákmelléklet Lengyel Zoltán tanulmányát közli Az igazság félreértelmezései és a tanulság lehetősége Franz Kafka regényvilágában címmel. Az októberi lapszámot Lipták György grafikái illusztrálják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Czutor visszatér a JATE-ba

Dzsigolómetál. Czutor Zoltán meghatározása szerint ilyen zenét játszik frissen alapított zenekara, a… Tovább olvasom